Tidsresor möjliga enligt Stephen Hawking, men bara framåt i tiden


I Stephen Hawkings universum kan rymdskepp sakta ner tiden genom deras höga hastighet. Genom att överskrida tiden skulle människor kunna färdas in i framtiden.

Hawking sade att det skulle ta 86 år för sådana rymdskepp att nå änden på galaxen. Av denna tid skulle sex år gå åt för att accelerera rymdskeppet till 98 procent av ljusets hastighet, enligt Daily Mail.

Tidsresor genom den fjärde dimensionen är realistiskt, såsom att hitta ett litet maskhål och förstora det tillräckligt mycket för att ett rymdskepp ska få rum, säger Hawking

Det är dock bara möjligt att resa framåt i tiden. Annars skulle man bryta mot en grundläggande lag i universum – att orsak kommer före verkan.

”Alla slags tidsresor till det förflutna genom maskhål eller andra metoder är förmodligen omöjliga, annars skulle paradoxer uppstå”, skriver Hawking. ”Tråkigt nog tycks det som om tidsresor till det förflutna aldrig kommer att ske. En besvikelse för dinosaurjägare och en lättnad för historiker.”

För en Star Wars-anhängare är detta scenario ingen överraskning. Hawking sade dock att han är rädd för att prata om tidsresor eftersom det tidigare tycktes alltför långsökt.

”Jag brukade tidigare undvika att prata om det av rädsla för att stämplas som en konstig typ. Men nuförtiden är jag inte så försiktig”, skriver Hawking.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/34917/