Tidningsredaktör imponerad av föreställning


När tidningsredaktören Demulle såg Divine Performing Arts (DPA) show den 30 december på Pasadena Civic Auditorium i Los Angeles var han mycket förvånad.

– Det första som slog mig var ‘Oj!’ Vilka kostymer och dansare. Jag har aldrig sett något liknande, sade Demulle.

– Jag bara satt där och sade, ‘Nej men!—vilken koreografi. Kom ihåg att jag endast kan relatera det här till shower jag har sett i Las Vegas där allt är lysande. Men du går inte därifrån och säger, oj så bra jag mår.

– Värdarna för showen presenterade varje nummer och de vägledde mig och visade saker jag inte ens visste existerade, tro mig, jag var imponerad”, fortsatte Demulle.

Med hjälp av den kinesiska klassiska dansen förmedlar DPA det sköna och det goda i det traditionella kinesiska kulturen, något Demulle tidigare aldrig har upplevt i en föreställning.

– Jag skulle säga temat är att om du vill se något som är vackert, som får dig att må bra och öppnar upp ett helt nytt begrepp — Jag vill inte kalla det religion, utan  andlighet, och när man använder det vackra som ett begrepp, då kan man finna det inom sig själv. Som jag berättade för mitt sällskap: ‘Jag vill ta med dig på saker som de här, så att du vet vad jag känner.’

Demulle pekade ut kontrasterna mellan det DPA presenterade och några människor idag som ”klär sig konstigt, men nålar kring ögonen och som ser demoniska ut.”

– Vad har hänt med skönheten? frågade han sig.

Hans favoritdans i showen var ”The Udumbara’s Bloom” (Udumbara blommar). Udumbara blommar med tre tusen års mellanrum och inom buddhismen tror man att det är ett tecken på välsignelse och god lycka. Under 2008 rapporterades från flera länder att man hade sett Udumbara blommor.

– En av blommorna som endast blommar var tre tusende år…efter föreställningen visste jag att den blommar var tre tusende år och vid den tiden sker det en händelse. Jag kommer att titta närmare på många saker i detta.

Efter att ha upplevt djupet och rikedomen i DPA:s framställning, sade Dumelle att han ville använda sin tidning för att väcka det estetiska hos folk och ”dela det andliga genom att visa detta sköna.”

– Jag kommer att skriva om det här i tidningen och sen baserad på läsarnas bakgrund kommer jag antingen att utvidga det eller fortsätta på mitt sätt. Jag är en annorlunda redaktör. Mottot i vår tidning är att det är en tidning med en attityd och vi kallar det exakt som vi ser det.

– Det är så här livet borde vara. Det finns skönhet omkring oss och vet du, jag är en redaktör, så jag kommer att visa det för mina läsare.

 

 

Epoch Times är stolta sponsorer för Divine Performing Arts 2009 World Tour.
 
Information om föreställningar i Skandinavien och Europa finns på hemsidan: http://sv.divineshows.com/
 
Mer information finns på hemsidan: DivinePerformingArts.org

 

Översatt från engelska: http://en.epochtimes.com/n2/content/view/9730/