Tidigare USA-ambassadör för Danmark imponerades
Richard Swett imponerades av de traditionella kinesiska personlighetsdrag som uppvisades sig för honom under föreställningen. (Foto: The Epoch Times)


Världsturnerande Shen Yun Performing Arts från New York återvände till USA:s främsta teater, John F Kennedy Center, tisdagen den 25 augusti för att ge en föreställning endast för VIP-gäster.

Bland den entusiastiska publiken fanns den förre USA-ambassadören i Danmark, Richard Swett, och hans hustru Katrina. Swetts har  tjänstgjort som styrelseledamot på Lantos Foundation, som främjar mänskliga rättigheter i hela världen. Han har varit VD för Swett Associates, Inc., och har även tidigare varit amerikansk kongressledamot från New Hampshire.

Swett sade att Shen Yun var upplysande.

– Jag kände mig renare när jag kom ut, än när jag gick in. Bekymren för världen försvann från mina axlar och jag blev upplyft och fylld av hopp, sade han.

Swett var särskilt förundrad över den bredd av kulturell tradition som Shen Yun presenterade. Shen Yun Performing Arts främsta uppgift är att presentera Kinas femtusenåriga gudomligt inspirerade kultur.

– Jag såg en civilisation som verkligen har mycket mer än bara de senaste 60 eller 70 åren som man talar om. Och de tusentals åren är så imponerande och så otroligt viktiga och jag är mycket glad att vi kunde se den här i kväll, säger han.

De forntida kulturella värdena imponerade.

– Jag tycker att showen uppvisar de verkliga värdena som jag vet har gjort Kinas 5000-åriga civilisation så underbart stark och livskraftig. Och den färg och energi som artisterna överför tillsammans med budskapen och berättelser om historiska och traditionella teman som alltid har genomsyrat kulturen, gör den till en utomordentligt ren och levande presentation, säger han.

Även om Swett är väl förtrogen med Shen Yuns uppträdanden, sade han att han lär sig mer varje gång han ser dem.

– Den här showen hade nya element som jag inte hade sett förut, de är alltid lite annorlunda och jag lär mig hela tiden lite mer. Och även om jag tittar på samma föreställning gång på gång, minns jag mer nästa gång. Jag tror att jag har ytterligare 10 föreställningar som jag behöver se innan jag är helt i fas med alla budskap och all historia som de redogör för, säger han.

Kombinationen av alla de teatrala inslagen gör Shen Yuns föreställningar så kraftfulla, säger han.

– Under showen pratade jag med min fru om detta. Vad jag verkligen uppskattade här är att det finns en blandning av konst, musik, dans som presenteras genom att skildra vad dessa berättelser handlar om och från vilken del i kulturen de kommer ifrån, och den blandningen finner jag mycket, mycket upplysande.

Med skildringar hänvisar Swett till föreställningens två värdar, som inför varje scen förklarar vissa element i Kinas historia eller kultur.

– Jag lärde mig mycket mer om kultur än vad jag skulle ha gjort om jag bara hade lyssnat på sångerna och tittade på dansen och njutit av framträdandet. Skildringen vävdes så fint in i berättelsen och gav mig mer insikt och en mycket djupare känsla för vad kulturen under dessa 5000 år har åstadkommit, säger han.

Swett imponerades av den kinesiska karaktär som uppvisades för honom under föreställningen.

– Man får en inblick i god disciplin, den underbara enheten i samhället och hur kineserna alltid arbetat tillsammans för att upprätthålla dessa goda värderingar i samhället.

– Jag skulle vilja prova om jag kan ta lite av detta och sprida det till mina landsmän och kvinnor i USA, avslutar han.

Epoch Times är stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts. Vänligen se webbsidan, ShenYunPerformingArts.org för ytterligare information.

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/21533/