Tidigare chef för musikföretag: "Verkligen njutbart"
Steven Löwenrud såg Shen Yun Performing Arts föreställning i Stockholm. (Foto: Epoch Times)


Bland publiken på Shen Yun Peforming Arts föreställning på Cirkus i Stockholm på skärtorsdagen, fanns Steven Löwenrud, pensionerad Sverigechef för ett japanskt musikföretag.

– Jag tyckte mycket om det här. Det var väldigt intressant. Det är första gången jag har haft tillfälle att se detta, sade Steven Löwenrud.

– Variationen var väldigt stor och det var verkligen njutbart.

Kärnan i varje Shen Yun-föreställning utgörs av klassisk kinesisk dans. Talrika stilar av kinesisk folkdans och etnisk dans visas upp, vilket tilltalade Löwenrud.

– Det var flera av danserna som var intressanta. Och koreografin var vacker, sade han.

– Men jag tycker det var väldigt trevligt att det var en kombination; att det också fanns scener från dagens Kina och inte bara tusen- eller tvåtusenåriga traditioner.

En annan av kvällens besökare, ledarskapskonsulten Anna Edling, fick av sin man höra talas om Shen Yun, vars mål är att återuppliva den gudomligt inspirerade kulturen.

– Vi tyckte att det lät spännande och försöker unna oss saker lite då och då. Vi har bjudit med mina föräldrar också, sade hon.

De ideal som Shen Yun uppvisar har sina rötter i konfucianismen, buddhismen och daoismen och utgör den traditionella kinesiska kulturens essens. Shen Yun har som mål att återuppliva dessa dygder världen över.

– Jag tycker om budskapet om godhet, skönhet och att det goda alltid vinner. Och det är inramat på ett skönt och färgstarkt sätt, där man jobbat fint med bild, ljud och rörelser.

Yvonne Kleberg och Ming Ya intervjuade.

Shen Yun Performing Arts har tre kompanier som samtidigt turnerar på olika håll i världen. 

Europaturnén år 2012 har sin sista föreställning på Cirkus i Stockholm i morgon eftermiddag. Nästa anhalt på turnén är Palais des Congrès i Paris, Frankrike den 10 april för att avslutas i London 12 – 15 april

För mer information om Shen Yun Performing Arts och traditionell kinesisk kultur, världsturnén 2012, biljetter och datum: sv.shenyunperformingarts.org


Ledarskapskonsulten Anna Edling med sin make såg Shen Yun på Cirkus. (Foto: Epoch Times)

Ledarskapskonsulten Anna Edling med sin make såg Shen Yun på Cirkus. (Foto: Epoch Times)