Tibetaner greps utanför Kinas ambassad i New Delhi
Tibetanska aktivister i exil ropade slagord och höll upp tibetanska flaggor medan de fördes bort i en polisbil efter att ha protesterat utanför den Kinesiska ambassaden i New Delhi. (Foto: Manan Vatsyayana/AFP/Getty Images)


Enligt indisk polis greps cirka 30 tibetanska aktivister i New Delhi efter att ha försökt storma porten till den kinesiska ambassaden på tisdagen.

Incidenten inträffade på årsdagen av den kinesiska regimens hårda nedslag mot demonstrationer i Tibet inför OS i Peking 2008.

Aktivisterna som bar pannband, höll upp plakat och ropade slagord ”Befria Tibet” anlände strax före lunch till den strängt bevakade ambassaden i Chanakyapuri, huvudstadens diplomatiska enklav.

De försökte storma den kinesiska ambassaden i Shantipath men greps av polisen. De fördes till polisstationen i Chanakyapuri, sade biträdande polischefen S. Dash  till Indo-Asian News Service.

Enligt Dash, har säkerheten kring den kinesiska ambassaden förstärkts och fler poliser har satts in inför Tibets femtioförsta årsdag den 10 mars.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/31069/