Thailändska rödskjortor demonstrerar åter i Bangkoks affärskvarter
Rödskjortor demonstrerar i centrala Bangkok till minne av militärkuppen 2006 då den dåvarande premiärminister, Thaksin Shinawatra, drevs bort från makten. (Foto: James Burke/The Epoch Times)


Trots att Bangkok har undantagstillstånd med förbud mot samlingar med fler än fem personer, samlades tusentals rödskjortor i en fredlig protest mot regeringen i centrala Bangkok under söndagen, den 19 september.

Demonstrationen hölls på årsdagen av militärkuppen 2006, som drev bort rödskjortornas ledare, den dåvarande premiärministern Thaksin Shinawatra, från makten, och uppmärksammade också de 91 personer (de flesta civila) som dödades under det politiska våldet på senare tid.

Innan söndagens demonstration hade regeringen sagt att de skulle tillåta den, så länge den förblev fredlig och inte hindrade trafiken. Emellertid blev trafiken på de flesta gatorna i området begränsad på grund av det stora antalet demonstranter som strömmade till, och fordonen släpptes fram en och en i endast en fil.

Demonstranterna uppförde gatuteater, dansade och sjöng, i samma korsning som de hade blockerat i april-maj i ett försök att tvinga landets premiärminister, Abhisit Vejjajiva, att upplösa parlamentet och utlysa nyval.

Medan gatuförsäljarna sålde mat, kläder eller attiraljer till rödskjortorna under söndagens demonstration, fanns inte långt därifrån resterna av Sydostasiens näst största varuhus, vilket sattes i brand av protesterande efter att den thailändska militären hade stormat deras befästa läger den 19 maj.

Polisen stod redo att ingripa och observerade demonstrationen, vilken skulle vara avslutad klockan 20 lokal tid.

Media rapporterar att många andra demonstrationer hölls i andra delar av landet.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/42878/