Tenor med himmelskt inspirerad röst
(Foto: Dai Bing/The Epoch Times)


Nan Shan från Toronto besökte Divine Performing Arts (DPA) föreställning och skrev i sin recension: ”När man hörde den unge tenoren Hong Ming sjunga kändes det som om mikrofonen var överflödig. Teatern rymmer en publik på 1700 personer och den var helt enkelt för liten. Hans röst var otroligt rik och mäktig och fyllde huset med sin enorma kraft och charm.”

Hong Ming, en sångare i världsklass från Kina, har vunnit utmärkelser i 33 professionella sångtävlingar och har gett mer än ett dussin exklusiva framträdanden för att underhålla kinesiska och utländska regeringstjänstemän och statsöverhuvuden. Han har också rest till Schweiz och Japan på internationella musiktillställningar.

År 2007 då han för första gången dök upp i Holiday Wonders, en julproduktion presenterad av DPA, spåddes hans framträdande bli en överväldigande framgång i musikvärlden. Han turnerade sedan över hela världen med DPA och i föreställning efter föreställning berörde han publikens hjärtan runt om i världen.

Challis, vice ordförande för BES Company, som är en del av Berkeley College, New Jersey, sade att Hongs framträdande var underbart, vänligt, utsökt, direkt och lugnande. Challis kände att sångerna var rena och mäktiga och sade att en artist med ett rent och ljust sinne sprider ren och upprätt konst till publiken, precis som Hong gjort på kvällens föreställning.

Sin Gyu-gon är en berömd bassolist från Sydkorea. Han är generaldirektör för South Korean Vocalists Federation och representant för Vocal Academy of South Korea. Han kommenterade Hongs framförande i februari 2008: 

-Han spänner över ett brett röstregister. Han hade så lätt för övergångarna mellan ganska lågt, medel och högt. Hans förmåga att hålla sin röst stadig var helt fantastisk. En bra tenor bedöms av hans rösts klangfärg och Hongs klangfärg var obeskrivlig. 

Vrona Imdarfingh, som arbetar i smyckesindustrin, kom till DPA föreställningen på Jubilee Auditorium i Alberta, Canada och var helt tagen. 

-Tenorens sång [Hong Ming] måste ha kommit från en annan värld. Hans röst var fantastisk, helt enkelt fantastisk! förklarade hon.

Det kändes verkligen som man lyftes upp på musikens vingar då man hörde Hong sjunga, man transporterades genom forntidens storhet. Ett högt berg kunde plötsligt uppenbara sig när man satt i publiken, men i rätt tid lyfte Hongs klara och flytande röst liksom en över berget, man gled över det och kom till en annan bergstopp längre bort, vilket skapade en känsla av en otrolig upprymdhet som bara fortsatte och fortsatte.

Under våren 2008, då DPA var i Taiwan så åkte deltagarna till Nantou County för en sightseeingtur till the Sun and Moon Pond. Hong åkte båt till mitten av sjön. Då han drev runt i det stilla, böljande vattnet och berördes av den pittoreska naturens skönhet började han sjunga. Hans röst ekade ända upp till himlen och jorden verkade återkasta ljudet. Med ett barns spontanitet verkade han lyckligt förlorad i sin egen värld.

Hong är en särskilt inåtriktad sångare. 

– För en artist räcker det inte med att bara äga den nödvändiga talangen och artistisk fostran, sade Hong, man måste också konstant höja sin andliga förståelse. Det artisten upplevt och vad han vill förmedla är sammankopplat. Om man har utsatts för dåligt inflytande, även om dessa saker inte är blodiga, så kommer sångerna man sjunger att vara förorenade. 

Hans största önskan är att sprida positiva, upplyftande och ljusa budskap till sin publik. 

Hong menar att alla artister har moraliskt ansvar och att konsten borde inspireras av en hälsosam attityd, välvilja och glädje. 

– Äkta konst sprider individuell välsignelse och öppnar också upp för en upplyst väg som leder mot gudomlighet, säger han.

The Epoch Times är en stolt sponsor av Divine Performing Arts Världsturné 2009. För mer information och biljettinformation om föreställningar, vänligen besök www.divineshows.com

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/arts-entertainment/tenor-hong-ming-8644.html