Tashi från Tibet berördes av Shen Yun
Tashi Thondup flydde från Tibet och kom till Sverige för sex år sedan. Showen tyckte han var "amazing" (häpnadsväckande). (Foto: Pirjo Svensson/ Epoch Times)


Tashi Thondup från Tibet kom till Stockholm för att se Shen Yun Performing Arts. Han tyckte att det var en enastående show trots att den fick honom att minnas de fruktansvärda åren som fängslad i Kina.

”Himlen väntar på oss trots förföljelse” är titeln på ett av programinslagen i Shen Yuns show. Inslaget visar det förtryck som miljontals människor lider under i dagens Kina. Den här situationen kan Tashi Thondup, en ung man från Tibet, sätta sig in i för han har haft samma erfarenhet. Han säger:

– Det var svårt att se det inslaget. Det berörde verkligen mitt hjärta.

Tashi tystnar och har svårt att tala när minnena väller upp. Han sattes i fängelse i Tibet  av kinesiska myndigheter vid fjorton års ålder och släpptes ut tre år senare. Under fängelsetiden utsattes han för skenavrättningar och andra sorters tortyr och hjärntvätt. Numera lever han ett fridfullt liv i Sverige.

– Har man inte upplevt det är det okey att se inslaget, men har man upplevt det är det  annorlunda. Alla känslor kommer tillbaka och det är svårt.

På scenen utvecklas berättelsen, fantastiska scener utspelar sig och publiken får ett hoppfullt budskap att i slutändan belönas de goda människorna, även om det inte blir i detta livet.

– Slutet är fint. De har gjort ett fantastiskt arbete, det har de verkligen.

Epoch Times är Shen Yun Performing Arts mediapartner. 20-21 mars uppträder Shen Yun Performing Arts på Konsert & Kongress i Linköping. För mer information besök www.shenyunperformingarts.org