Talman i New Jerseys stadsfullmäktige: ”Fenomenalt”
- Jag älskade föreställningen och skulle gärna vilja komma tillbaka nästa år, sade Upendra J. Chivukula. (Foto: Epoch Times)


Upendra J. Chivukula, vice talman i New Jerseys stadsfullmäktige, var en av dignitärerna som såg måndagens föreställning av New Year Spectacular 2009 World Tour på New Jersey Performing Arts Center i Newark.

Under pausen beskrev Chivukula sina intryck så långt:

– Detta är magnifikt – färgerna, scenbilderna, koreografin och fotografierna [de digitala bakgrundsbilderna] är utomordentliga, sade Chivukula.

– Och dessutom utbildande. Jag har lärt mig väldigt mycket om den 5000 år gamla kulturen – och hur det hela skedde. Det förklarades mycket bra.

– Kulturen är mycket rik och det finns så mycket vi och världen kan lära av det. Buddha symboliserar fred och berättar om hur livet är evigt och en gåva från gud. Vi borde därför värdesätta det och också försöka leva tillsammans och hjälpa varandra. Jag tror att även de som inte så religiösa kan förstå [det andliga] i föreställningen. Speciellt i dansen som handlar om blomman som blommar en gång på 3000 år.

Dansen som Chivukula syftar på kallas Udumbarablommans blomning. En gammal buddhistisk legend handlar om denna lilla blomma och hur den bara blommar en gång på 3000 år. Dess blomning vittnar om ett stort helgons eller den upplystes ankomst till jorden. Koreografin i denna utsökta dans hämtar inspiration från de buddhistiska Dunhuangrottorna i västra Kina liksom från indisk dans i sin skildring av vördsam skönheten. Udumbrablomman har nyligen blommat på flera håll i världen.

– Dansen har koreograferats för att berätta om den buddhistiska filosofin och de har gjort ett fenomenalt jobb. Väldigt vackert!

Chivukula var också mycket imponerad av vokalisterna.

– Sopranen och tenoren var helt enkelt fantastiska.

Solisterna har många års erfarenhet och har tränats på de finaste musikaliska akademierna i Kina. En av sångarna i föreställningen, Yang, säger att inspirationen till en del av hennes sånger kommer från hennes andliga tro. Hon säger att hennes utövning av andlig och fysisk kultivering [Falun Dafa] har upplyst henne och gett henne en chans att förstå den verkliga meningen med livet och universums natur.

– Musik är inte bara en mängd toner som utgör en melodi, utan också en värld man kan beröra, känna och leva i, sade Yang i en tidigare intervju 

När hon sjunger känner hon det som om hon ”för publiken avslöjar världar som bara gudomliga varelser känner till, spektakulära världar fulla av underbar prakt”.

Chivukula lärde sig också mycket av dansen Legenden om penseln. Detta stycke utspelar sig tidigt i den kinesiska forntiden där en grupp lärda människor djupt inne i bergen arbetar och sliter för att snida in berättelser i bamburullar. Kineserna trodde förr att mänskligheten hade skapats av gudar och att verktyg och andra uppfinningar hade givits till människan av gudomar i himlen, när tiden var inne. I detta känsloladdade dansdrama kommer en taoist ner från himlen för att lämna över en pensel.

– Jag tycker detta med skriften och hur det startade med att snida in i bambu och hur vi utvecklade det till pennor – det var fenomenalt, mycket intressant, jag lärde mig mycket av det.

Chivukua avslutade intervjun med följande ord:

– Jag älskade föreställningen och skulle gärna komma nästa år igen!

Epoch Times är stolt över att sponsra Divine Performing Arts. Gå in på DivinePerforming Arts.org för mer information.

Denna artikel skrev med hjälp av material från SOH Radio, mediapartner till Epoch Times.


Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/content/view/11064/