Taiwanesiska politiker kräver att organskörd utreds
Parris H. Chang, Taiwans tidigare vice generalsekreterare för statssäkerhetsrådet och ordförande i Taiwans Political and Economic Strategy Foundation. (Foto: Zhong Yuan/Epoch Times)


Efter politbyråmedlemmen Bo Xilais uteslutning från det Kinesiska kommunistpartiet och det kommande åtalet mot honom, manar två tidigare högt uppsatta taiwanesiska politiker USA och FN att undersöka organskörden från levande människor i Kina.

Den tidigare vice generalsekreteraren för Taiwans statssäkerhetsråd, Parris H. Chang, sade att det nu är helt rätt tillfälle för det internationella samfundet att begära en noggrann utredning av organskörden i Kina.

Wang Lijun, Bo Xilais tidigare polischef, ska ha lämnat information till tjänstemän på USA:s konsulat i Chengdu om Bos brott, inklusive hans inblandning i organskörd, när han befann sig där. Amerikanska kongressledamöter har bett utrikesdepartementet om att få ta del av den information som Wang lämnat om organskörd.

– Någon som Wang
Lijun vet mycket. Om han skulle berätta dessa hemligheter för amerikanska företrädare, skulle USA ha mer bevis för att själva inse att detta bryter mot mänskliga rättigheter och mänskligheten, sade Parris H. Chang, tidigare vice generalsekreterare för statssäkerhetsrådet i Taiwan.


Fan Jen-fei, tidigare politisk rådgivare till Taiwans president och ordförande för Democratic Pacific Union. (Foto: Zhong Yuan/Epoch Times)

Fan Jen-fei, tidigare politisk rådgivare till Taiwans president och ordförande för Democratic Pacific Union. (Foto: Zhong Yuan/Epoch Times)

Fan Jen-fei, tidigare rådgivare till Taiwans president, sade att ”framför allt japanerna har bevisat att om de vill ha en lever för transplantation så åker de till Kina. Det är att döda folk för sina organ”.

– Jag har hört att de mördade var mestadels Falun Gong-utövare. Det borde inte få förekomma. Jag hoppas att folk i alla länder och delegater i alla länder inom det internationella samfundet tar upp detta i FN.

Fan sade att han i åratal har känt till att organskörd äger rum i Kina. Samtidigt som Bo åtalas, anser Fan att det internationella samfundet verkligen ska uttrycka sin oro över organskörden på ett mer kraftfullt sätt.

Artikeln är ursprungligen på från New Tang Dynasty Television och redigerad av Epoch Times.

Översatt från engelska.