Taiwanes: “Showen upprätthåller den 5000-åriga kinesiska kulturen”
(Foto: Irina and Anthony Feng. (NTDTV)


Vien, Österrike: – Showen var fantastisk, genuin kinesisk kultur, förträfflig! sade Anthony Feng från Taiwan om Chinese Spectacular i Vien. Företagaren som arbetar inom den petrokemiska sektorn har bott i Vien sedan sex år tillbaka.

Han är gift med Irina Feng från Moldavien. När hon såg en banderoll om Chinese Spectacular vid Viens universitet där hon läser en kurs i tyska, var hon övertygad att hon vill se den.

– Jag gillar den kinesiska kulturen. Det är därför jag gifte mig med en kinesisk man, sade hon.

Hennes man berättade mer i detalj om den kinesiska kulturen under showen.

– Detta har verkligen berikat mitt liv. Det känns som om mitt hjärta och min själ svävar högt uppe i skyn, sade hon om Spectacular.

– Showen upprätthåller den 5000-åriga kinesiska kulturen, den verkliga 5000-åriga kulturen, sade Anthony Feng.

Han ser framför allt den här kulturen i de fundamentala värderingarna godhet och tålamod, och enligt hans åsikt, porträtterade showen klart och tydligt dessa värderingar. Han säger att han lever i enlighet med dessa värderingar i sitt dagliga liv.

– Det gör livet mer harmoniskt och behagligt. Showen uppmuntrar folk till att bli goda.


(Foto: Xuenong Yang. (NTDTV)

(Foto: Xuenong Yang. (NTDTV)

En annan åhörare i publiken, Xuenong Yang, läkare i kinesisk medicin, uppskattade att dessa fundamentala värderingar porträtterades i showen.

Den tidigare politiska flyktingen har haft en praktik i den 15:e Vienkommunen sedan arton år tillbaka.

– Jag gillar framför allt “Sanning, Godhet och Tålamod”. Detta är sann kinesisk kultur. Jag växte upp i Kommunistkina. Min barndom, min utbildning vid universitetet och hela min uppväxt kantades av klasskampen. Värderingen Sanning existerade inte, inte heller Godhet. Men under den här showen känner man harmonin, man kan se en hög karaktär, en hög nivå och en hög måttstock av den kinesiska kulturen.

Efter dagens show i Vien kommer Spectacular att uppträda i Bratislava på söndag, för att sedan turnera vidare i Prag för fler shower nästa vecka. Totalt kommer 35 shower att ses i 14 europeiska länder.

För information om kommande föreställningar av Divine Performing Arts, gå in på www.shenyun.eu” target=”_blank”>