Tågolycka i New York
Räddningsmanskapet vid tågolyckan den 1 december i Bronx, New York. (Foto: Timothy Clary / AFP)


Ett pendeltåg spårade ur i Bronx, New York tidigt på söndagsmorgonen. Fyra personer omkom och 63 har skadats, varav elva kritiskt och sex allvarligt. Alla omkomna färdades i vagnarna som välte.

På en presskonferens berättade polisen att de fyra döda slungades ur tåget. Tre av de döda låg under vagnarna och räddningsmanskapet fick lyfta vagnarna med airbags för att få fram dem.

Den första urspårade vagnen hamnade nästan i Harlem River alldeles innan den rinner ut i Hudson River och polisens dykare har sökt i vattnet efter fler offer, utan att hitta några, skriver aftonbladet.se.

Pendeltåget var på väg söderut från Poughkeepsie till Grand Central station i New York. Ett hundratal människor tros ha varit ombord vid olyckan som skedde i en skarp kurva nära stationen Spuyten Duyvil 07.20 i morse amerikansk tid, 13.20 svensk tid.

Passageraren Fran Tatulli berättade för WABC att han tyckte att tåget körde mycket fortare än det brukar. Han lyckades själv ta sig ur det urspårade tåget med huvud- och nackskador.

Vad som orsakade olyckan är fortfarande oklart och nationella transportsäkerhetsstyrelsen har inlett en undersökning.

Lokföraren, som också
är skadad, berättade för en tjänsteman på platsen att han försökte slå till bromsarna men tåget saktade ändå inte in, skriver CNN.

I juli inträffade en olycka med ett godståg på nästan samma plats men ingen skadades i den olyckan, rapporterade WCBS.