Symfoniorkesters styrelsemedlem: “Det här är något man måste se”
Jan Telesky (The Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts gjorde en häpnadsväckande föreställning vid San Jose Center for the Performing Arts i San José, Kalifornien, fredagen den 8:e januari.

Jan Telesky som är styrelsemedlem i Silicon Valley Symphony, var mycket glad att få en glimt av berättelser om hjältedåd från det gamla Kina, liksom ädla epos från det moderna Kina, genom Shen Yun.

– Åh, jag älskar det! Jag såg den faktiskt förra veckan i San Fransisco och det här är tredje året som jag ser föreställningen…jag älskar det, sade Telesky entusiastiskt.

Hon tyckte att det var en mycket intressant kombination att ha både österländska och västerländska instrument i en och samma orkester.

Hon fokuserade på det visuella av det hon just sett och sade:

– Det konstnärliga är helt enkelt fantastiskt, det är så färgrikt, det är härligt för ögat att se. Budskapen är vackra och alla berättelser är jättebra, speciellt vad gäller det kinesiska kulturarvet.

Över hela världen har folk som sett Shen Yuns föreställning berörts av budskapet de upplevt när de sett föreställningen, och Telesky är inget undantag.

– Ja, jisses där är många olika budskap! Du vet, med hoppet och lugnet och stillheten och vara-snäll-mot-andra-människor och så dessa fantastiska dansare.

Liksom många andra i publiken var Telesky imponerad av de toppmoderna bakgrunderna i 3D.

– Vad som fascinerar mig är bakgrundsmiljöerna och hur de förs in i det som sker på scenen och hur färgerna interagerar, bakgrunden jämfört med kläderna. Alla dansare är fantastiska och det är verkligen häpnadsväckande hur synkroniserade och hur talangfulla alla är.

Hon kommenterar föreställningen vidare:

– Vilken underbar koreografi! Musiken var så vacker. Jag njöt verkligen av alltihop. Och [artisten] som spelade det tvåsträngade instrumentet [erhu], hon var helt underbar! Jag har aldrig hört det instrumentet spelas förut och det var verkligen spännande.

Hon sade att hon återkommer för att se den nya showen varje år eftersom hon tycker så mycket om föreställningen. Hon har tänkt se den som kommer nästa år också.

– Alla borde komma och se den, speciellt om de håller på med något inom scenkonst. Det här är något man måste se. Det skulle ge dem alla möjliga idéer om hur de kan presentera det de håller på med.

Lokalen var fullsatt och Telesky var glad över att de här människorna hade kommit för att se Shen Yuns föreställning.

– Jag tycker det är fantastiskt och jag är så glad att se att så många kommit för att se det här, sade hon och tillade att Shen Yun är väldigt unika och att det inte finns någon annan föreställning i samma klass.

– Där finns något för alla. Om du gillar sång, vacker musik, om du vill ha fantastisk dans, vad du vill så finns det där.

Hon nämnde också att publiken inte behöver kunna kinesiska för att kunna uppskatta föreställningen. Hon sade att hon förra året lärde sig att ”nihao” betyder ”hej”, men förutom det förstår hon ingen kinesiska alls, men det påverkade inte hennes upplevelse av föreställningen. Sångerna är på kinesiska, men texten på engelska som visas i bakgrunden hjälper publiken att förstå sångernas betydelse.

Hon sade att hon definitivt kommer att säga till alla hon träffar att gå och se föreställningen.

– Det är mycket svårt att beskriva [föreställningen] eftersom det inte finns något liknande. Det är inte likt någonting. Men den som gillar scenkonst och det gör de flesta av mina vänner, skulle tycka om det här. Jag tar med mig nya människor varje gång.”

Gary Wong rapporterade.

 

Shen Yun framträdde vid San Jose Center for the Performing Arts lördagen den 9:e januari (två föreställningar) och även söndagen den 10:e januari.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april.

För mer information om föreställningarna i Sverige:

http://linkoping-show.se/
http://stockholm-show.se/

 

Översatt från engelska:

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/27705/