Symfonidirigent säger att Shen Yun är "helt otroligt"
Symfonidirigenten Gary Daverne såg Shen Yun Performing Arts föreställning, för andra året i rad. (Jason Jia/The Epoch Times)


Symfonidirigenten Gary Daverne såg Shen Yun Performing Arts presentation av det gamla Kina fram tills i dag, för andra året i rad, och han var mycket glad över att lyssna på Shen Yun New York Orchestra, för första gången i Auckland.

– Jag upplevde det här mycket mer spännande, speciellt med en riktig orkester med västerländska och österländska instrument framgångsrikt införlivade i musiken. Jag tyckte det var riktigt spännande för mig som symfoni dirigent.

Det New York baserade företaget lyckades återigen att attrahera, för fjärde året i rad, fullt hus och välkomnade artisterna, tillbaka igen till den ryktbara ASB teatern i Auckland.

Daverne, som innehaft ställningen som musikalisk ledare/dirigent för Aucklands symfoniorkester sedan grundandet 1975, var överraskad.

Han tyckte att Shen Yun´s New York Orchestra med de 40 medlemmarna, prisbelönta musiker och tonsättare, var en ”höjdare” och han var förtjust över att ha fått tala med Chen, orkesterns dirigent. ”En förtjusande ung dam”, sade han.

På den internationella scenen har Daverne dirigerat många stora orkestrar, inkluderat Londons Kungliga filharmoniker, Shanghais symfoniorkester och Taiwans symfoniorkester.

Han sade att hela Shen Yun´s uppträdande förbättrade och bekräftade vad han redan tidigare visste om Kinas historia, men han kände inte till att dagens gymnastik härstammar från den klassiska Kinesiska dansen.

– Jag antar att de saker jag gillar med det är att det är, levande, sprudlande, spännande, färgstarkt, elegant och begåvningen hos dessa ungdomar är bara… det är helt otroligt faktiskt.

Varumärket för Shen Yun är bearbetningen av kinesiska hjältesagor, folksagor och moderna historier om stort mod som presenteras med hjälp av klassisk kinesisk dans, sång och musik, koreograferat för att matcha digitalt animerade bakgrunder och dess orkestrala blandning av banbrytande musik.

– Sättet på hur de gör alla dessa hopp och piruetter och att det inte låter något när de träffar scenen, sade han skrattande och fortsatte:

– Jag är fascinerad av det, och som jag nämnde förra gången, jag älskade bakgrundscenerna, landskapet och färgerna. Det är färgrikt och så levande. Det är briljant.

Dansnumret ”Näsdukar” var så ”smart”, jag bara älskade det, sade Daverne. Med genomförd lätthet, firar unga flickor den nya vårsäsongen, genom att kasta och snurra näsdukar i luften, tillåter dem att falla medan de snurrar nonstop för att kasta upp dem igen.

Daverne sade att han skulle uppmuntra andra att se Shen Yun.

– Om de inte går och tittar på showen så går de miste om något väldigt speciellt. Det är en förstklassig show, inte likt något jag tidigare sett runt om i världen och en sådan stor ensemble, en stor och väldisciplinerad, ung ensemble – och de är verkligen skolade. De är kultiverade, välutbildade, med en mycket väldisciplinerad orkester. Det är professionellt och 5 poäng av 5.

Margo MacVicar rapporterade

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

För mer information, besök www.ShenYunPerformingArts.org

Översatt från http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/34472/