Sydkoreansk författare kidnappad och tvingad att bli hemlig agent
Qihao Jin visar upp de 500 dollar som kinesiska myndigheter gav honom för att bli hemlig agent. (Foto: Zheng Renquan/ The Epoch Times)


Den sydkoreanske författaren och Falun Gong-utövaren Qihao Jin kidnappades av den kinesiska kommunistregimen medan han var på besök i Kina. Jin förhördes i fyra dagar och erbjöds sedan pengar för att arbeta som hemlig agent åt kommunistpartiet.

Den sydkoreanska Falun Dafa-föreningen höll presskonferens den 29 december vid det sydkoreanska utrikesministeriet och den kinesiska ambassaden där man fördömde det kinesiska kommunistpartiets brott mot internationell lag och mänskliga rättigheter och uppmanade den sydkoreanska regeringen att uppmärksamma människorättsfrågor för Falun Gong.

Den sydkoreanske författaren Qihao Jin (som skriver under signaturen Zhenghao Jin) reste till Kina medan han arbetade på ett manuskript till ett tv-program om Gao Xianzhi (en general under Tangdynastin som kom från Gaojuli-folket). Den 16 december greps han av kommunistpartiets agenter medan han väntade på Pekings flygplats på sitt flygplan hem till Sydkorea. Han släpades in i en bil och maskerades med mörka glasögon.

Jin minns att bilen körde ungefär en halvtimme innan han togs in det förhörsrum som används av Pekings nationella säkerhetsbyrå. Regimens agenter tvingade Jin att avstå från sin rättighet att tala med den sydkoreanska ambassaden,

De förhörde Jin i fyra dagar utan sömn om Falun Gong-aktiviteter som han deltagit i i Sydkorea och personliga detaljer om de som koordinerat dessa.

Två dagar efter att Jin kidnappats meddelade hans fru den sydkoreanska ambassaden i Peking att han försvunnit.

När den sydkoreanska ambassaden kontaktade den kinesiska regimen angående Jins försvinnande upphörde man temporärt med förhören.

Agenterna tvingade Jin att ringa sin fru i Sydkorea. Under det samtalet meddelade han sin fru att han mådde bra och att hon skulle be den sydkoreanska ambassaden att upphöra med undersökningen av hans försvinnande.  

När ambassaden slutade leta efter Jin fortsatte man att förhöra honom. Tidigt på morgonen den 20 december satte man mörka glasögon på honom igen och körde honom till flygplatsen. Där satte man honom på ett plan tillbaka till Sydkorea. Agenterna gav honom 500 dollar och sade att han skulle bli kommunistpartiets hemliga agent. Under de fyra dagar han hållits fången hade han tappat 4 kilo och hans hy hade mörknat.

När han kom fram till Sydkorea meddelade Jin myndigheterna där att han kidnappats och förhörts av kommunistpartiets agenter bara för att han utövade Falun Gong. Han sade att detta brottsliga handlande tydligt visar hur kommunistpartiet ignorerar internationell lag och mänskliga rättigheter. Jin lämnade in ett uttalande till det sydkoreanska utrikesministeriet där han kräver att de undersöker den kinesiska kommunistregimens kränkningar av Falun Gong-utövares rättigheter. Dessutom skrev han ett öppet brev till Kinas ambassadör i Sydkorea där han fördömer kommunistpartiets ”fascistiska” handlande. Jin sade även att han aldrig kommer ge upp sin tro på Falun Gong.

Wu Shilie, talesman för den sydkoreanska Falun Dafa-föreningen påpekade att fastän Jin är sydkoreansk medborgare och har full rätt till beskydd enligt internationell lag, så kidnappades han och förhördes av den kinesiska regimen för att han utövar Falun Gong. Detta visar hur farlig kinesiska Falun Gong-utövares situation i Kina är. Wu uppmanade den sydkoreanska regeringen att sätta sig in i sanningen om förföljelsen av Falun Gong-utövare samt beskydda de av sina medborgare som reser till Kina.

http://en.epochtimes.com/n2/content/view/9564/