Svininfluensan sprider sig snabbt i Tyskland
Tyska förbundskanslern Angela Merkel (höger) och tyska hälsovårdsministern Ulla Schmidt besökte tillsammans med Robert Koch-institutets vicepresident Reinhard Burger (bakom) Robert Koch-institutet i juni 2009 i Berlin, Tyskland. (Foto: Henning Schacht-Pool/Getty Bilder)


Antalet svininfluensaliknande fall ökade kraftigt i Tyskland i juli.

Robert Koch Federal Institute, som är ansvarig för sjukdomskontroll och förebyggande arbete, meddelade i förra veckan att en ökning med 637 fall skett på en enda dag. Detta ökade antalet smittade personer till 2445.

Tyska medier rapporterade att Jörg Hacker, ordförande för Robert Koch-institutet, sade att viruset kommer att fortsätta att spridas i denna takt ett tag framöver.

Enligt institutet berodde den kraftiga ökningen på resande. Människorna återvänder från andra länder efter sin sommarsemester, däribland Spanien där fem människor dött av sjukdomen.

Det tyska utrikesdepartementet har inte utfärdat reseförbud för specifika länder. The World Health Organization (WHO) anser att ytterligare spridning av svininfluensa inte kan stoppas av reserestriktioner kring resandet.

Robert Koch-institutet rekommenderar folk att undvika gruppevenemang. Den tyska hälsovårdsministern, Ulla Schmidt, har inte samma åsikt. Hon sade i Bild-tidningen att det inte finns någon anledning till panik. Hon sade att hon skulle själv gå och se en fotbollsmatch.

Den tyska regeringen meddelade på fredagen att det har beställt 50 miljoner doser H1N1-virusvaccin. Ordern är tillräcklig för att vaccinera 25 miljoner tyskar eller omkring 30 procent av befolkningen.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/20136//