Svininfluensan fortsätter att öka i Kina


Allt sedan den första veckan i december har 564 fall av svininfluensa bekräftats i Shandongprovinsen i Kina, inklusive 89 allvarliga fall och 15 dödsfall, enligt Shandongprovinsens hälsodepartement. I november rapporterades tre dödsfall.

En Epoch Times-reporter fick veta av Qingdaos kommunala byrå för allmän hälsa att kvoten rörande H1N1-fall hade stigit till 90 procent jämfört med säsongsinfluensan i Shandong. Resultaten är i stort det samma i grannprovinsen Hebei. Data från 11 till 29 november visar att kvoten för svininfluensafall jämfört med säsongsinfluensan är cirka 88 procent, enligt Hebeiprovinsens hälsodepartement.

De rapporterade dödsfallen representerar förmodligen bara en bråkdel av den verkliga siffran, då många sjukhus har slutat att testa misstänkta svininfluensafall eller slutat räkna individuella fall. Kvoten för de rapporterade H1N1-dödsfallen i Kina har fortsatt att vara under de genomsnitt som rapporterats i andra länder.

Enligt Li från staden Jinan i Shandongprovinsen har läkare sagt:

– Vi kan inte utföra H1N1-tester och enbart diagnostisera sjukdomen som normal influensa om inte patienten är allvarligt sjuk.

– Utan några tester vet inte läkaren om patienten är infekterad av svininfluensavirus, sade Li.

En boende i staden Shijiazhuang i Hebeiprovinsen berättade för New Tang Dynasty TV (NTDTV):

– Många här i vårt grannskap är förkylda. Det är säkert några i varje familj. Antalet infekterade av svininfluensan är nog inte så litet. Min sons skola har stängts [på grund av ett influensautbrott].

En anställd vid Shijiazhuangs centra för sjukdomskontroll (DCC) sade:

– På grund av alla patienter under influensasäsongen, rapporterar vi inte om H1N1 längre. Vi behandlar dem enbart som om de har vanlig influensa.

I en intervju den 9 december berättade en läkare vid Första anslutna sjukhuset, Xian Jiaotonguniversitet i Shaanxiprovinsen för en NTDTV-reporter, att man fått 500-600 besök till kliniken varje dag den senaste veckan. Hälften av dem är H1N1-positiva.

Den 27 november avled en 27-årig gravid kvinna vid namn Gong av svininfluensan i Hubeis provinsialsjukhus i Hubeiprovinsen. Kroppen kremerades fyra timmar senare utan något medgivande från familjen. Hennes familj försökte berätta om nyheten via de lokala medierna, men historien har fortfarande inte blivit någon nyhet i medierna.

Hennes man, Zheng, berättade för en Epoch Times-reporter att hans fru skickades till sjukhus den 26 november, allvarlig svininfluensa bekräftades på morgonen dagen efter och hon hade och avled senare på eftermiddagen.

Zeng sade att hans familj ville se hans fru en sista gång. Men deras begäran avslogs av DCC med ursäkten att ”Lagförebyggande och kontroll av infektionssjukdomar” kräver att kroppen omedelbart måste kremeras.

Enligt en annan släkting kunde man inte rädda hennes sju månaders ofödda barn.

– Jag ringde många telefonsamtal till medier. En reporter berättade för mig att provinsiella partikommittén och regeringen inte tillåter att man publicerar sådana nyheter, sade Zeng.

I Hebeiprovinsen har 2199 H1N1-fall upptäckts sedan 27 november, varav 16 allvarliga fall och ett dödsfall, enligt provinsialdepartementet för allmän hälsa.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/26354/