Svininfluensa upptäckt i Bulgarien
Resenärer från ett internationellt flyg fångade på bild av termografisk utrustning på Sofias flygplats i Bulgarien den 29 april 2009. (Dimitar Dikoff/AFP/Getty Images)


I måndags upptäcktes ett första fall av svininfluensa i Bulgarien. En 21-årig manlig student visade positivt på testerna för typ A-viruset H1N1, även känt som svininfluensa. Studenten hade flugit till Bulgarien från New York via Amsterdam den 27 maj.

Flygplatsens termodetektor misslyckades med att identifiera passagerarens virus. De första symptomen visade sig den 29 maj och dagen därpå sökte han läkarhjälp.

Enligt en rapport från Bulgariens hälsoministerium sitter mannen nu i karantän under medicinbehandling och hans tillstånd blir allt bättre. Fyra av den smittades närmaste kontakter undersöks och har hittills inte visat några sjukdomssyptom.

Ministeriet meddelar att bulgarer med influensasymptom virustestas varje dag, särskilt de som anländer från länder där svininfluensan spridit sig. Myndigheten avser att hålla allmänheten uppdaterad om svininfluensesituationen i landet.

Hälsoministeriet har även informerat Världshälsoorganisationen (WHO) och European Center for Disease Control om det första svininfluensafallet i landet.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/17613/