Sverigeremiär för I´m still here
Regissören Casey Affleck blev nästan bankrutt när han under 2 års tid gjorde filmen. Här poserar han för filmen på Cannes filmfestival. (Foto: AFP/ Alberto Pizzoli)


I´m still here handlar om den okontrollerade skådespelaren och Hollywoodkändisen JP (Joaquin Phonix)  som hoppar av sin lysande skådespelarkarriär för att bli hip-hop stjärna.

Han säger upp kontraktet  med sin agent och manager mot bättre vetande. JP kastar sig handlöst ut för att söka och han slår sig fri från sitt kändisskap. Trots den hårda och negativa kritik han får från media, kämpar han för att söka sin identitet.

I´m still here fick många människor att fundera över om det var en dokumentär eller en spelfilm. Skådespelaren och regissören Casey Affleck har under två års tid hävdat att det är en dokumentär.

Skådespelaren Joaquin Phonix har också i verkligheten agerat som i filmen. Han har i intervjuer i bland annat Lettermans Late Show varit personen JP/ Joaquin Phonix och betett sig väldigt kufiskt.

Det har spekulerats och diskuterats på filmforum och i press om Joaquin Phonix har valt den här vägen på riktigt och många trodde också att så var fallet.

I september i år gick regissören ut offentligt med att filmen var en spelfilm. Allt om att det skulle vara en dokumentär var från början planerat och regisserat så omvärlden skulle få det intrycket. JPs besök hos Letterman var också regisserat, Letterman var inte med på det hela.

– Ingenting i filmen är på riktigt, inte ens öppningsscenen där man tror att JP är i Panama utan den är filmad i Hawaii med skådespelare, säger Affleck till New York Times.

– Joaquin Phonix är nu Joaquin Phonix för att inte förstöra hans karriär som skådespelare, säger Affleck också till New York Times.

På premiärdagen den 4 december kommer man kunna se filmen på bio och VOD (video-on-demand) samma dag.