Sverige hanterar flyktingkrisen bra enligt europeisk opinionsundersökning
Asylsökande flyktingar går från Ungern in i Kroatien. Sverige fick gott betyg i en europeisk undersökning om hur människor uppfattar olika länders hantering av flyktingkrisen. (Foto: Elvis Barukcic /AFP/ Getty Images)


Sverige är näst bäst i Europa på att hantera flyktingkrisen, enligt en opinionsundersökning med deltagare från sju europeiska länder.

Det är det internationella undersökningsföretaget YouGov som har gjort en undersökning om hur folk tycker att Europas länder har hanterat flyktingkrisen.

Resultatet presenterades som en nettosiffra, som man fick fram genom att väga de positiva omdömena om ett land mot de negativa. Tyskland fick bäst sammanlagt omdöme av deltagarna, med en siffra på +27. Sverige var näst bäst med +17, och Ungern fick sämst omdöme med -33.

9934 ”representativt utvalda” personer i åldern 18-74 år från Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Danmark, Sverige, Finland och Norge, medverkade i undersökningen enligt YouGov. Undersökningen gjordes mellan den 17 och 22 september.