Svenska studenter nominerade till brittiska Guldbaggen
Teatermasken är en Bafta, som delas ut i en stor gala varje år i Storbritannien, motsvarar Sveriges Guldbagge. (Foto: Public domain)


Svenska studenter har möjligheten att vinna en Bafta vilket är den brittiska motsvarigheten till den svenska Guldbaggen.

De svenska studenterna, som har studerat dataspelsutveckling, kommer från Högskolan i Skövde. De tävlar i Baftas kategori för tv-spel genom att delta i tävlingen Dare To Be Digital i Skottland.

Under tio veckor har laget, som kallar sig That Game Studio varit i Skottland. När finalen i tävlingen gick i söndags blev det svenska laget ett av de tre som gick vidare och därmed blev nominerade till Baftas kategori för tv-spel. Just det här priset kallas för Baftas Ones´s To Watch. Prisgalan hålls i mars nästa år.

Veckorna här i Skottland har varit fantastiskt roliga. Vi har inte bara fått möjlighet att utveckla vårt spel utan också kunnat umgås med andra spelutvecklare från USA, Kina och Indien. Dessutom har många personer som arbetar i dataspelsbranschen testat och kommenterat vårt spel, berättar Linus Nordgren, en av medlemmarna i That Game Studio.

Bafta, The British Academy of Film and Telivision Arts grundades på 1947. Priset är i form av en teatermask designad av den amerikanska skulptören Mitzi Cunliffe.

Laget består av Annette Nielsen, Jocce Marklund, Marcus Heder, Linus Nordgren och Thomas Finlay.