Svenska publikens applåder lyfte ridån fyra gånger
Publiken var entusiastisk vid Shen Yuns framträdande den 24 mars.(Foto: Jan Jekielek/Epoch Times)


Kraftigt snöfall och bitande kyla i Stockholm avskräcker inte publiken från att ta sig ut till Cirkus på Djurgården för att se Shen Yuns galaföreställning den 24 mars. Inne i den fullsatta salongen var entusiasmen på topp hos publiken.

Den två och en halv timme långa föreställningen engagerade de förväntansfulla åskådarna till frikostiga applåder kryddade med hurrarop. När sista akten med ”Segertrummor” slutat och hela artistgruppen kom upp på scenen gav publiken Shen Yun en stående ovation. Ridån gick upp och ned fyra gånger.

En av sponsorerna, Epoch Times Sverige, skickade ut ett stort antal reportrar för att fråga publiken om deras upplevelser denna kväll. Resultatet var genomgående lysande vitsord. Chinese Spectacular är en förstklassig föreställning, enligt de flesta tillfrågade. Tillsammans med den stora bakgrunden med rörliga bilder, den första i sitt slag, blir Shen Yuns uppvisning av äkta kinesiska kultur en minnesvärd upplevelse.

Flera berömda svenska artister som har sett showen sade att den är ”fantastisk, otrolig och unik”. Till och med färgerna beskrivs som rika men harmoniska. Shen Yuns artister fick gränslöst beröm. Bland annat sade en svensk dam att solotenoren Guan Guimen är en ”diamant”.

Konstnärliga ledaren Kathleen Quinlan Zetterberg och flera andra svenska artister lovprisade showen som enligt henne hade en förmåga att nå publiken på ett sätt som är sällsynt i Sverige. Publiken var mycket varm den här kvällen. Akterna om Falun Gong fick mycket beröm. Orkesterns prestation var ”skicklig”. Blandningen mellan västerländsk och österländsk musik rosades av många i publiken, medan musiken från det kinesiska tvåsträngsinstrumentet erhu skar djupt in i hjärtat på den mest sofistikerade musikälskare.

Vad mer kan man säga om en förställning av den här kalibern? Jo, upplev den själv. Som någon sade; ”omöjligt att inte blir tagen av den här föreställningen”.