Svenska artister och politiker välkomnar Shen Yun åter
Solveig Ternström, skådespelare, manusförfattare, filmregissör och riksdagsledamot. (Foto: Riksdagen)


Den 5 april kommer Shen Yun till Sverige för tredje året i rad, med en helt ny föreställning. Världens främsta show inom klassisk kinesisk dans och musik uppförs på det anrika Cirkus i Stockholm den 5 och 6 april och Konsert & Kongress i Linköping den 8 april. Inför besöket passade välkända konstnärer och politiker som har sett tidigare shower på att skicka hälsningar till Shen Yun.

Shen Yun har sin bas i New York och siktar på att återuppliva den genuina traditionella kinesiska kulturen som har förtryckts under årtionden av kommuniststyre i Kina. Med mästerlig koreografi, briljanta dansare och sångare, utsökta kostymer, fantastiska animerade bakgrundsprojektioner, samt en samspelande kinesisk-västerländsk orkester, framför Shen Yun kinesisk dans och musik i en härligt färgsprakande föreställning.

Filmregissör välkomnar Shen Yun

Solveig Ternström, skådespelerska, manusförfattare, filmregissör och riksdagsledamot talar varmt om Shen Yun. Tillsammans med kollegan riksdagsledamoten Eva Selin-Lindgren skrev hon ett välkomstbrev till Shen Yun:

– Shen Yun Performing Arts presenterar en glädjerik hyllning till Kinas traditionella konst med artister i världsklass, utsökta dräkter, häpnadsväckande bakgrundsprojektioner med mera. Man kommer att få följa med på en resa till både det forna och det moderna Kina där gamla legender och heroiska figurer från Kinas rika förflutna väcks till liv. Det är ett bra sätt för oss svenskar att få lära oss mer om Kina och traditionell kinesisk kultur.

Taipei Mission: Det är ett sällsynt tillfälle

Taiwans representant i Sverige, Abraham Wen-shang Chu, sade i sitt hälsningsbrev att Shen Yuns underbara uppträdanden presenterar essensen av en flertusenårig kultur som har sina rötter i etiska värderingar och fredliga principer.

– Det är ett sällsynt tillfälle att tillsammans kunna få njuta av ett så berörande och hänförande framträdande och det fyller mig med en obeskrivlig glädje, sade Chu.


Konstnären Lars Hoffsten. (Foto: Lilly Wang/Epoch Times)

Konstnären Lars Hoffsten. (Foto: Lilly Wang/Epoch Times)

Varmt välkomna tillbaka

Konstnären Lars Hoffsten skickar följande hälsning till Shen Yun:

– Jag vill att ni ska känna er väldigt varmt välkomna tillbaka till Linköping med er fantastiska föreställning. Det är underbart att ni ännu en gång hedrar vår stad med er närvaro samt att vi ännu en gång får ta del av och lära oss mer om er långa och rika kulturella tradition. Ert senaste besök är fortfarande färskt i mitt minne.

– Än en gång, Shen Yun, varmt välkomna tillbaka till Linköping! Med varma hälsningar
från familjen Hoffsten.

 

 

 


Katja Björner, solist vid Kungliga Baletten (Foto: Courtesy Katja Björner)

Katja Björner, solist vid Kungliga Baletten (Foto: Courtesy Katja Björner)

En sann inspiration

Katja Björner, solist vid Kungliga Baletten i Stockholm såg Shen Yuns uppträdandet år 2008, och hon önskar Shen Yun lycka till med årets föreställningar.

– En fantastisk upplevelse och sann inspiration! De är utsökta artister som öppnade en värld för mig  som jag aldrig tidigare haft nöjet att skåda. I graciösa rörelser, som porlande vatten, och i kraftfyllda hopp, förmedlar de sitt lands kulturrikedomar. 

 

 

 

 


Musikskribent Anders Jansson. (Foto: Epoch Times)

Musikskribent Anders Jansson. (Foto: Epoch Times)

Tillhör de mest minnesvärda

Musikskribent Anders Jansson tycker att Shen Yun tillhör de mest minnesvärda av de senaste årens musikevenemang i Stockholm.

– Här förenas på ett fulländat sätt dans, sång, instrumentalmusik och konst. Vi möter en rik bild av kinesisk kultur, där legender möter nutid. Jag gläder mig åt att ännu en gång få uppleva Shen Yuns storartade utstrålning, sade Anders Jansson i sin hälsning.

 

 

 

 


Musikdirektör och pianist Birgitta Wensheim. (Foto: Pirjo Svensson/Epoch Times)

Musikdirektör och pianist Birgitta Wensheim. (Foto: Pirjo Svensson/Epoch Times)

En skönhetsupplevelse på alla plan

Musikdirektör och pianist Birgitta Wensheim tycker att förra årets föreställning var ”helt bedövande” och hälsar Shen Yun tillbaka till Sverige.

– Det är en förmån att här hemma kunna få uppleva den mångtusenåriga kinesiska traditionen inom dans och musik och dessutom känna hur den genomsyras av ideal som medkänsla, kärlek och värme. Förra årets föreställning var en helt bedövande kaskad av färger, dräkter och ljus, som förhöjde de utomordentliga konstnärliga prestationerna ytterligare. En skönhetsupplevelse på alla plan! Men den stora glädjen och intensiteten hos alla aktörer dolde inte heller allvaret bakom. 

Mångfacetterade, mångtusenåriga kinesiska kulturen

– Vi vill sända en hälsning till alla som valt att se Shen Yun Performing Arts, för att på det sättet få uppleva en del av den mångfacetterade, mångtusenåriga kinesiska kulturen. Det är sådant som utvecklar ett samhälle och dess medborgare.

Detta meddelande är undertecknat av politikerna Andreas Norlén (M), Gunnar Axén (M), Betty Malmberg (M), Finn Bengtsson (M), Staffan Danielsson (C), Karin Granbom Ellison (FP), Yvonne Andersson (KD).

Shen Yun kommer till: Cirkus i Stockholm 5 april 14.30, samt 6 april 19.30. Konsert & Kongress i Linköping den 8 april 19.30. 

För mer information om föreställningarna i Sverige: http://sv.shenyunperformingarts.org