Svensk musikdirektör: "Det var en fest för alla sinnen”
"Den är verkligen minnesvärd”, säger Birgitta Wensheim om Shen Yun Performing Arts föreställning i Stockholm på onsdag eftermiddag. (Pirjo Svensson/Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts hade sin första show i landet i Stockholm den 18 mars, och mottogs även i år av en högt uppskattande publik på Cirkus. Både yngre och äldre människor kom för att se en föreställning om traditionell kinesisk kultur.

Under kvällen mötte Epoch Times en dam i publiken, Birgitta Wensheim, som har många strängar på sin lyra.

Hon bor i Stockholm och är en välkänd musikdirektör och pianist. Hon är kyrkomusiker i sjätte generationen!

Birgitta Wensheim såg förställningen av Shen Yun för första gången och var mäkta imponerad.

– Jag tycker den var fantastisk och en fest för alla sinnen, det var den verkligen, den var visuell och hade så mycket. Den är verkligen minnesvärd.

Hon var förvånad över Shen Yuns föreställning.

– Jag har aldrig tidigare sett en föreställning som den här. Jag såg några bilder och en kort video om vad det hela handlade om. Men man kan inte föreställa sig förrän man sitter här och den var underbar, säger Wensheim.

Hon ger sin syn på det andliga budskapet i föreställningen.

– Det andliga tränger igenom allt, till exempel i sångtexterna, där berättar man om godhet och kärlek, mänsklighet och medkänsla. Det var rörande. Tenoren hade en otrolig stämma, säger Wensheim.

Sist avslöjar hon att en av hennes favoriter i föreställningen var erhusolisten, Xiaochun.

– Jag tyckte mycket om den delen med det gamla kinesiska instrumentet, erhu. Den var fantastisk att lyssna på. Jag känner mig väldigt lycklig över att ha sett showen.