Svensk konstnär: ”Jag älskade dansföreställningen”
Showen var mjuk och ändå dynamisk, stark och fin, tyckte konstnären Lars Pettersson (Foto: Lilly Wang)


Lars Petterson heter en konstnär som fick vetskap om Shen Yun Performing Arts av en vän. Han kom till Linköping för att se lördagens föreställning på rekommendation av konstnärskompisen Lars Hoffsten.

– Du måste åka och titta på den! Jag har inte sett kinesisk dans tidigare men nu upplevde jag den.

Lars blev mycket imponerad av showen eftersom han inte hade förväntat sig att den skulle vara så fin. Han sade, helt tagen av det han sett:

– Den var väldigt bra. Mycket fin dans, väldigt mjukt och ändå dynamiskt, stark och fin. Jag har inte sett nåt liknande

– Jag älskade dansföreställningen och det var väldigt vackra färger.

Lars talade om den stora bakgrundsskärmen som finns längst bak på scenen där scenerier och dylikt integreras med det som händer på scenen.

– Jag tyckte att själva bakgrundsscenen var fantastiskt fint gjord. Jag vet inte riktigt hur de har gjort det med människor som flyger upp och sådär, om de kom bakifrån eller framifrån.

Det har lagts ned stor möda på scenkläderna, de är mycket påkostade och väl arbetade. Kläderna i det forna Kina hade djupare innebörd. I Hancouturen till exempel är all klädsel och accessoarer oskiljaktiga från Kinas djupt andliga kultur.

– Jag funderade på hur de hinner byta om, det kan inte vara lätt att hinna med. Det var otroligt bra var det. Mycket, mycket bra.