Svåra väderförhållanden påverkar Kinas ekonomi
Mingdynastins stadsmurslämning mitt under en svår sandstorm i Xian, Shaanxi-provinsen, Kina. Kina har plågats av dessa stormar i över tre år. (Foto: Kina Photos / Getty Images)


Medan Kinas tätbefolkade områden kämpar med en försämrad ekonomi, kämpar landsbygden för tredje året i rad med svåra väderförhållanden som kommer att påverka hela landets ekonomi och troligtvis också matpriserna, precis som det gjorde åren 2007-2008.

Enligt den sammanfattande rapporten över aprilvädret från Kinas meterologiska byrå som kom i slutet av april, har södra Kina drabbats av översvämningar. Norra Kina har inte bara drabbats av sandstormar utan också lidit av svår torka, och situationen fortsätter att förvärras.

Sedan mitten av april har östra och centrala Kina haft de värsta skyfallen i år, och stora områden har drabbats av översvämning och jordskred.

Enligt uppgifter från slutet av april har översvämningarna enbart i Guandong Provinsen orsakat skador för 24 miljoner yuan. Över 1650 hektar av åkermark blev översvämmad och obrukbar för lång tid framöver.

Jiangxi-provinsen på södra sidan av Yangtzefloden har lidit ekonomiska förluster som överstiger 65 miljoner yuan, och 19900 hektar jordbruksmark var översvämmade. 

Torkan som drabbat norra Kina är den värsta på 60 år. För närvarande har den drabbat 15 provinser och städer som svarar för 96 % av landets höstveteproduktion.

I den norra provinsen Shanxi, lider 56 % av regionens veteproduktion av torka och 33 % lider av en svår torka.

I den autonoma regionen Xinjiang i nordvästra Kina har sandstormar under pollineringssäsongen slagit extra hårt mot de stora bomullsodlingarna i området. Fruktträden har skadats och betesmarkerna är täckta med sand, vilket leder till förlust av boskap och andra betesdjur.

Sandstormar har också slagit till mot andra delar av Kina, bland annat Gansu och Inre Mongoliet.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/16544/