Surfplatta: HP släpper Slate 500
(Via hp.com/go/slate)


Surfplattor har blivit alltmer populära efter att Apple iPad släpptes, och nu går Hewlett-Packard ut på marknaden med sin HP Slate, enligt företagets hemsida.

HP:s surfplatta har en 8,9 tums skärm (22,6 centimeter), något mindre än iPads skärm som är 9,7 tum. HP säger att plattan är avsedd för yrkesmänniskor ”som normalt inte arbetar vid en traditionell dator, men ändå behöver vara verksam i en säker, familjär Windows-miljö.”

HP säger vidare att apparaten är idealisk för att redigera och läsa dokument, kalkylblad och presentationer, liksom för att surfa på webben och läsa e-post.

Plattan, som kommer att drivas av ett operativsystem från Windows, kostar $799 (ca 5300 kr), vilket är likvärdigt med iPad. Enligt den officiella försäljningssidan på nätet för Apple varierar iPad i pris från $499 (ca 3300 kr) upp till $829 (ca 5500 kr), exklusive en 3G data plan.

Plattan har två kameror för video och stillbilder, en USB-port, Wi-Fi connectivity och väger runt 700 gram. Batteriet räcker omkring fem timmar.

Samsung sade nyligen att de kommer att säljstarta en PC-platta, Samsung Galaxy Tab, i november.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/44677/