Superalger kan skydda mot farlig strålning
När reaktorn i kärnkraftverket i Tjernobyl exploderade 26 april 1986 ledde det till världens värsta civila kärnkraftskatastrof och många människor insjuknade i cancer. På bilden ser vi ukrainska barn som väntar på att få behandling för cancer på en mottagning 2010.(Foto: AFP/Adalberto Roque)


Höga halter av jod kan skydda sköldkörteln från farlig radioaktiv strålning. Det finns dessutom ytterligare hjälp att ta till – två fantastiska superalger som skyddar kroppens alla organ och renar från strålning, rapporterar Natural News.

Den encelliga blågröna algen Spirulina tillhör cyanobakterierna. Algen har många läkande och hälsofrämjande egenskaper och är rik på vitaminer, mineraler, spårämnen och antioxidanter. Det är dokumenterat att Aztekindianerna i Mexico odlade Spirulina redan före 1500-talet.

Ett stort antal studier har visat att Spirulina skyddar kroppen mot, och även läker den, från effekterna av skadlig strålning.

Spirulina användes för att behandla barn som utsatts för strålning efter kärnkraftshaveriet iTjernobyl 1986.

En studie som gjordes
av forskare vid Zhongkai Agriculture och Technology College i Kina 1989, visar att Spirulina i hög grad minskar nivån av radioaktiv strålning i benmärgen hos möss.

Benmärg har till uppgift att producera nya blodkroppar och upprätthålla det lymfatiska systemet i kroppen.

Chlorella är en encellig sötvattenalg. Den innehåller mest klorofyll av alla växter i världen, till och med mer än Spirulina – därav dess namn Chlorella.

Den lilla mikroalgen är en av de första växter som funnits på jorden och är ett av de nyttigaste födoämnen som finns för människan.

I Japan är Chlorella mycket vanlig och anses vara stärkande för hälsan på flera olika sätt. Den lilla mikroalgen är känd för att vara avgiftande och utrensande, den hjälper till att föra ut tungmetaller och andra gifter ur kroppen.

En studie från 2001 visade att extrakt av Chlorella förlängde överlevnaden hos möss som fick tumörceller.

Det har också visat sig att algen kan minska biverkningarna från cellgiftbehandling och stärka immunförsvaret.