loadingKanelbullekakan är perfekt på picknicken. (Foto: Mimmi Svensson / Epoch Times)
Kanelbullekakan är perfekt på picknicken. (Foto: Mimmi Svensson / Epoch Times)
Hälsa & Livsstil

Sugen på vårfika?

Mimmi Svensson, Epoch Times Sverige

Denna goda, lite tunga och mastiga kaka är en given favorit såväl till kafferepet som i det gröna.

Kakan får en fin vetekranssmak med kanelfyllning och bittermandelolja.

Ingredienser:

175 g smör

2,5 dl råsocker

2-3 ägg

3,5 dl yoghurt eller fil

3 dl dinkelsikt

1,5 dl fullkornsdinkel

2 tsk vaniljsocker

1 msk bakpulver

1 krm salt

8-10 droppar bittermandelolja

Fyllning:

1 dl råsocker

3 msk malen kanel

2 msk smör

I ugnen:

175 grader i ca 45-60 min

Gör så här:

Rör smör och socker poröst, blanda sedan i ett ägg i taget och därefter yoghurt eller fil.

Mät upp och blanda alla torra ingredienser, rör ihop detta med resten smeten.

Blanda socker och kanel till fyllningen.

Smöra och bröa formen, häll i ungefär hälften av smeten och därefter kanelsockret toppat med smörklickar och på med resten smeten.

Grädda tills kakan inte kladdar längre, testa med provsticka.

Låt kakan svalna vilande i formen minst en timme, den är bäst dagsfärsk .

Gräddas den i springform som en tårta kan den dekoreras med ätliga blommor som viol, gurkört, rosblad eller dyl. Serveras med rörd vaniljglass med stött kardemumma eller kall vaniljsås och bär.

Om möjligt, använd alltid högklassiga råvaror som är ekologiska och rättvisemärkta. Det smakar bättre på många sätt.

Mest lästa

Rekommenderat

loadingKanelbullekakan är perfekt på picknicken. (Foto: Mimmi Svensson / Epoch Times)
Kanelbullekakan är perfekt på picknicken. (Foto: Mimmi Svensson / Epoch Times)
Hälsa & Livsstil

Sugen på vårfika?

Mimmi Svensson, Epoch Times Sverige

Denna goda, lite tunga och mastiga kaka är en given favorit såväl till kafferepet som i det gröna.

Kakan får en fin vetekranssmak med kanelfyllning och bittermandelolja.

Ingredienser:

175 g smör

2,5 dl råsocker

2-3 ägg

3,5 dl yoghurt eller fil

3 dl dinkelsikt

1,5 dl fullkornsdinkel

2 tsk vaniljsocker

1 msk bakpulver

1 krm salt

8-10 droppar bittermandelolja

Fyllning:

1 dl råsocker

3 msk malen kanel

2 msk smör

I ugnen:

175 grader i ca 45-60 min

Gör så här:

Rör smör och socker poröst, blanda sedan i ett ägg i taget och därefter yoghurt eller fil.

Mät upp och blanda alla torra ingredienser, rör ihop detta med resten smeten.

Blanda socker och kanel till fyllningen.

Smöra och bröa formen, häll i ungefär hälften av smeten och därefter kanelsockret toppat med smörklickar och på med resten smeten.

Grädda tills kakan inte kladdar längre, testa med provsticka.

Låt kakan svalna vilande i formen minst en timme, den är bäst dagsfärsk .

Gräddas den i springform som en tårta kan den dekoreras med ätliga blommor som viol, gurkört, rosblad eller dyl. Serveras med rörd vaniljglass med stött kardemumma eller kall vaniljsås och bär.

Om möjligt, använd alltid högklassiga råvaror som är ekologiska och rättvisemärkta. Det smakar bättre på många sätt.

Rekommenderat

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad (föräldraledig)

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024