Sudans förlorade pojkar tackar Australien
Akoch Manheim, ordförande i den sudanesiska föreningen "Sudans förlorade pojkar". (Foto: Philippa Rayment/The Epoch Times)


Som erkännande för det stöd som den australiska befolkningen och regeringen gett dem sedan deras ankomst till Australien som flyktingar, var de ”förlorade pojkarna” från Sudan lördagen den 26 maj värdar för en ”uppskattningsdag” i Melbourne.

Under konflikten i södra Sudan, som slutade 2005, flydde tusentals unga pojkar från sina hem för att undvika bli bortrövade av stridande milis som ville använda dem som barnsoldater.

Skilda från sina familjer, vänner och anhöriga kom dessa pojkar till flyktingläger i grannländer som Kenya, Uganda och Etiopien. Några av dem lyckades till slut komma till Australien för att börja ett nytt liv.

Akoch Manheim, ordförande i den föreningen ”Sudans förlorade pojkar” berättar att “Uppskattningsdagen handlar om att tacka det australiska samhället för stödet som de gett.”

Folket i Australien har öppnat sina armar och tillåtit pojkarna finna ett nytt liv, sade Manheim.

”Vi har fått fritt inträde till skolor och universitet, alla pojkarna går i skolan,” sade Manheim.

”Alla dessa frågor … det är inte enkelt att få sådana saker. Det som jag kan säga är att vi bör tacka dem som vi vet har hjälpt oss,” sade han.

Uppskattningsdagen började med frivilligt arbete i staden Melbourne. Några av pojkarna använde sin tid på en djurfarm i Collingwoods samhälle där de hjälpte till med att mata djuren, mjölka kor och plantera träd medan andra stod många timmar i stadens gatuhörn med insamlingsbössa för att samla pengar till välgörenhet.

Dagens avslutades på kvällen med en ”uppskattningskonsert”, med sudanesisk traditionell dans och musik samt australiska band.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/7-5-29/55864.html