Succé för kinesisk nyårsgala i Phoenix
Don Corbet och hans mongoliska fru tyckte om föreställningen, (Foto: Epoch Times)


Phoenix – Chinese New Year Spectacular framfördes den 14 januari på Dodge Theater i Phoenix, vilket var första gången i ökenstaten Arizona. Divine Performing Arts gjorde succé inför en entusiastisk publik med sin repertoar av kinesisk klassisk dans och sång.

Katie Ham, förskollärare från Tucson, körde mer än två timmar med sin mamma för att se föreställningen.

– Den är verkligen underbar. Jag tyckte mycket om den. Det var väl värt resan att komma hit och se detta.

– Mongoliska skåldansen är min favorit. Jag tycker alltid om den. I jämförelse med andra kulturella föreställningar är den mycket mer avslappnad. Man känner sig helt enkelt avspänd. Jag älskar de mongoliska rörelserna. Det är fantastiskt vad dansarna kan göra med sina armar, sade Don Corbet, pilot på US Airways.

Collette Tolen, sminkös från Tempe i Arizona, sade:

– Jag tyckte bäst om trummorna. De var fantastiska!

Mark Freed, försäljare som är född och uppvuxen i Phoenix, sade:

– Den är fantastisk. Jag gillade den väldigt mycket. Den är mycket lugnande. Jag tyckte speciellt om trummorna och dansen med vattennymferna. Den här föreställningen är verkligen speciell. Dansen, det sätt på vilket artisterna dansar, är väldigt traditionell, mycket gammal. Jämfört med modern dans på TV nuförtiden är detta mer lugnande. Det är väldigt positivt. Ni måste verkligen fortsätta med föreställningen.

Arizona är föreställningens senaste anhalt i det stora föreställningsschemat tvärs över kontinenten och runt om i världen. Föreställningen framfördes förra helgen i Denver i Colorado och därefter i Phoenix. Nästa ställe är San Diego, där föreställningen kommer att ges fyra gånger på California Center for the Arts, och därefter bär det av till Los Angeles, Las Vegas och San Francisco.

Epoch Times är stolt över att kunna sponsra Divine Performing Arts som kommer att ha sin föreställning i 60 städer runt om i världen under 2008. För att hitta en show nära dig, gå in på