Styrelseledamot i Englands Nationalopera om Shen Yun: ”Det är olikt allt som du tidigare sett”
Anthony Lilley OBE [Order of the British Impire], styrelsemedlem på engelska Nationaloperan, såg Shen Yun Performing Arts på Coliseum i London. (Foto: Med tillstånd av NTD Television)


För Anthony Lilley som mottagit brittiska Imperieorden, sitter i styrelsen på engelska Nationaloperan och tillika är vinnare av BAFTA (The British Academy of Film and Television Arts), rinner konsten i blodet. Shen Yuns föreställning var för honom en stark upplevelse på lördagen i London.

Det New York-baserade Shen Yun Performing Arts förde med sig sin färgstarka klassiska kinesiska dans till ett fullsatt Coliseum i London – hemvist för den engelska Nationaloperan.

Anthony Lilley, som också är en interaktiv media producent och vinnare av Royal Television Society och Peabody Award, såg showen i sällskap med sin fru, Ruth, och barnen, Megan Jane och Tom.

Han imponerades av kompetensen hos dansarna och den spänning som de skapade hos publiken.

– Jag tycker att det atletiska sätt på vilket män dansade är fantastiskt, sade han och berömde ”den otroligt synkroniserade naturen i rörelserna” och ”det stora dramat i det”.

Hans fru, Ruth Lilley, var lika entusiastisk:

– Det är så imponerande, det är ett riktigt skådespel och det är fantastiskt att se. Öppningen var underbar, det fångade verkligen ens uppmärksamhet och bara drar dig in direkt, sade hon.

Dottern Megan Jane som är fem år sade att hon framför allt gillade dansen, hur Apkungen kom till, där det visas en scen från den klassiska kinesiska romanen Färden till västern.

– Jag gillade när han (Apkungen) var i trädet och tog alla persikorna, sade Megan Jane.

Anthony Lilley sade att Shen Yun fångade båda barnens uppmärksamhet.

– Vi har två mycket små barn som var fascinerade och rycktes med av det hela, sade han.

Många av berättelserna är mycket tydliga och eviga, berättelser alla känner igen – kamper och skillnaderna mellan människor, och även min dotter som är bara fem, kunde se vilka som är goda människor och onda människor, och en show som kan göra det som är mycket kraftfullt.

Han sade att han skulle minnas den vackra öppningen i andra akten, som visar blomsterälvor som dyker upp som från molnen.

Han fortsatte med att säga att Shen Yun Performing Arts gör ett fantastiskt arbete med att introducera den kinesiska kulturen för västerlänningar.

– Jag tycker det är en mycket spännande, och mycket stimulerande upplevelse, sade han.

Anthony Lilley arbetar i Kina och hade just återvänt från en resa till Peking och Shanghai.

– Det är underbart att se kinesisk dans här i London. Det är olikt allt som du tidigare sett, sade han.

NTD Television rapporterade genom Mary Mann, och John Smithies.

Artikeln på engelska.

Shen Yun Performing Arts har tre dans- och musikkompanier som samtidigt turnerar på olika håll i världen. Sista anhalten för Europaturnén 2012 var i London 12 – 15 april.

För mer information om Shen Yun Performing Arts och traditionell kinesisk kultur, världsturnén 2012, biljetter och datum: sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediepartner för Shen Yun Performing Arts.