Student i moralfilosofi ser moralaspekten i föreställningen
Dorna Behdadi såg en tydlig moralfilosofisk aspekt i numret Frukten av godhet, där två punkare får en ny syn på livet. (Foto: Barbro Plogander/Epoch Times)


I programbladet skriver chefen för Divine Performing Arts turnébolag att artisterna levandegör Kinas besjälade klassiska kultur. Den skapades av många ideal såsom vördnad, godhet, vänlighet, harmoni och skönhet. Föreställningen vill återskapa de moraliska värderingarna.

Dorna Behdadi, från Floda nära Göteborg, läser moralfilosofi på universitetet i Göteborg. Hon såg sitt studieämne i föreställningen när vi talades vid efter den första halvan av föreställningen. Det var i numret Frukten av godhet.

– Ja i numret om ödet, att man genom en god handling kan vända på sitt öde. Det är absolut moralfilosofi.

Dorna Behdadis föräldrar kommer från Iran, hon lever därför i två kulturer, den svenska och den iranska. Hon tycker att alla kulturer har sin charm, liksom alla språk och hon njuter av språket och musiken i föreställningen.

– Trummorna var maffiga, det nådde in men det som berörde mig mest var öppningsnumret när gudarna skulle stiga ner till jorden. Det var väldigt storslaget. Musiken, texten, allting. Jag blev jätteberörd och började nästan gråta.