Strängare regler för kadrer som reser utomlands


Shanxiprovinsen har förbjudit alla kadrer att resa utomlands med vanliga pass eller tillstånd. Hårda konsekvenser väntar dem som bryter mot denna regel.

Statliga nyhetsbyrån Xinhua rapporterade den 7 februari att Shanxis utrikesbyrå, disciplinkommission och organisationsdepartement stod bakom meddelandet, som innebär ett strängt förbud för kadrer inom partiet eller administrationen som har vanliga pass eller tillstånd att resa utomlands i officiella ärenden.

Enligt meddelandet får ett vanligt pass bara användas för personliga resor på ens egen bekostnad, såsom besök hos släktingar eller andra privata affärer. När kadrer ansöker om ett vanligt pass måste de rapportera till organisationen och personalavdelningen för godkännande. Ämbetsmän som lämnar landet i privata ärenden är förbjudna att använda tjänstepass, vilka endast får användas för officiella ärenden.

Vidare sägs att grupper och individer som reser utomlands för allmänna medel måste gå igenom olika procedurer för att bli godkända. Dessutom är de strängt förbjudna att ha med sig sina vanliga pass när de är utomlands på officiellt uppdrag.

Det slås även fast att ekonomiavdelningen måste vara strikta i sin hantering av medel för resor. Kadrer som reser utomlands med vanliga pass kommer inte att kompenseras för sina utlägg. Dessutom är det förbjudet för resebyråer att låta turister registrera sig om deras resedokument visar att deras resa är betald av staten.

Allmänna säkerhetsbyrån har instruerats att noggrant granska och hantera icke officiella dokument för utlandsresor för kadrer. Organisations- och personalavdelningarna ska förbättra sina förvaringstjänster för individers rapporter och tillstånd vid utlandsresor.

 

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/11827/