Stort spannmålslager i Kina plundrat
Ett stort kinesiskt spannmålslager har tömts på hela sitt innehåll, värt cirka 900 miljoner yuan. (Personerna på bilden är inte kopplade till stölderna.) (Foto: Getty Images)


Nordöstra Kinas största spannmålsdepå plundrades nyligen på allt sitt innehåll. Undersökningar har hittills visat att värdet på det som stulits uppgår till omkring 900 miljoner yuan. Minst sex gripanden har skett i anknytning till händelsen. Med tanke på den nuvarande spannmålsbristen är detta ett mycket viktigt fall för kommunistregimen.

Spannmålslagret, som ligger i Fujin i staden Jiamusi, lagrar mestadels ris, sojabönor och majs. En lokal arbetare som inte ville namnges informerade Epoch Times om att ungefär 10 000 personer bor i närheten av lagret, däribland flera arbetsenheter.

Den 30 april berättade en lokalinvånare för Epoch Times att fallet avslöjats när ansvariga tjänstemän begärde överföringar av spannmål och märkte att lagret var tomt. Det ryktades att många inom personalen deltagit i stöld och försäljning av det stulna lagret.

– Undersökningsteamet från den centrala disciplinkommittén anlände för en vecka sen. För närvarande har de kommit fram till att det som gått förlorat i lagret är värt 900 miljoner yuan. Tre tjänstemän, däribland chefen, greps förra veckan. I nuläget har sex eller sju personer gripits och undersökningarna pågår fortfarande, berättade en lokalinvånare för Epoch Times.

Enligt en inititerad källa har anställda på alla nivåer från chefen till säkerhetsvakterna deltagit i den storskaliga stölden. Lokalinvånare har ofta sett hur spannmål flyttats från lagret via både järnväg och andra transportmedel. Man har till och med sett folk bära iväg med enstaka säckar spannmål över axeln. Enligt källan säljs spannmålet vanligen till folk från andra provinser.

En Epoch Times-reporter har upprepade gånger försökt kontakta anställda på lagret och har ringt direkt till lagrets olika avdelningar. För det mesta lyfter ingen på luren, och om någon svarar läggs luren strax på igen.

Reportern har även försökt kontakta den högre övervakande myndigheten, Heilongjiangprovinsens och staden Fujins spannmålsbyrå. De som svarade lade omedelbart på luren då de fick frågor om situationen på spannmålslagret.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-5-3/70167.html