Storbildsskärmar ger olympisk atmosfär i Londons parker
Lokalbefolkningen samlades i West Ham Park i östra London på lördagen för att följa cykeltävlingen på den stora skärmen den 4 augusti. (Foto: Tara MacIsaac/The Epoch Times)


En man i en trädgårdsstol höjer händerna i luften när han ser Storbritanniens fyrmannalag i rodd vinna semifinalen medan han tittar på en storbildsskärm i West Ham Park  i östra London. Den är en av de många parker i staden som har blivit till ett stort gemensamt vardagsrum för Londonborna, fyllt av olympiskt jubel.

– Jag tycker det är härligt, säger Kate Collinson, som satt i parken på lördagen för att titta på spelen.

– Det är trevligt att sitta tillsammans med andra människor som också vill se tävlingarna. Jag tittade på OS hemma förut för det är inte den sorts sport som jag vill se på puben, sa hon.

Publiken, bestående av ett 50-tal personer i West Ham Park, jublade när Storbritanniens damlag i cykel slog ett nytt världsrekord.

”Det är världsrekord! Det är världsrekord!” ropade en man i publiken och jublade med  hela kroppen av upphetsning. Teamet slog nya världsrekord i vartenda ett av sina sista fem varv och vann guldmedaljen på lördagkvällen.

Under onsdagens roddtävling var omkring tio personer i parken. Morgonpubliken verkade mest bestå av grannskapets pensionärer och hemmavarande föräldrar.  Storbritanniens herrlag i rodd, som vann semifinalen på onsdagen, vann även guldet i lördagens final.


Människor samlas för att titta på de olympiska spelen utanför Royal Naval College i Greenwich, London den 29 juli. (Foto: Tara MacIsaac/The Epoch Times)

Människor samlas för att titta på de olympiska spelen utanför Royal Naval College i Greenwich, London den 29 juli. (Foto: Tara MacIsaac/The Epoch Times)

Storbildsskärmarna, som är utspridda över hela staden, ger Londonbor, som inte kunnat få biljetter eller inte har råd att köpa biljetter, en liten känsla av  Olympic Parks atmosfär. En kvinna stod utanför Olympic Park på fredagen och försökte sälja sin biljett till hundrametersloppet på lördagen. Det förtryckta biljettpriset var 725 pund.

Matförsäljarna och lekande
barn omger de stora skärmarna. Lilaklädda olympiska volontärer, gulklädda säkerhetsvakter och rosa ”London 2012”-banderoller ger parkerna ett intryck av autentiska olympiska arenor.

– Den här stora tv-skärmen är trevlig, säger Shelagh Powell när hon tittar på spelen nära Royal Naval College i Greenwich.

Hon konstaterade att folket i Greenwich fick i alla fall en storbildsskärm men de förlorade tillgången till Greenwich Park som är olympiska spelens friidrottsarena.

Översatt från engelska