Stora prestationer i NTDTV:s sångtävling
Totalvinnare: Xu Jianing som tävlade i bel canto-klassen, tog hem förstapriset i NTDTV:s internationella kinesiska sångtävling (Foto: Epoch Times)


Akustiken i Kaufmanns konserthall i New York testades fullt ut av det talangfulla deltagarfältet med kinesiska sångare som tävlade i onsdagens final i den första internationella kinesiska sångtävlingen. För första gången hade en hel rad av kinesiska sångare möjligheten att visa upp sina talanger på den internationella scenen.

Spänningen var stor när vinnarna presenterades i prisceremonin. NTDTV:s VD Zhong Lee lovordade deltagarnas hårda arbete och sade att de ansträngt sig att ge både publik och domare ett gott intryck.

Shan Dong, finalist och mottagare av ett hedersomnämnande, delade med sig av sin begeistring.

– Det är verkligen fantastiskt att få lyssna på alla dessa stora förmågor, att få ta del av och att få lära sig. Det här har varit en stor framgång.

Dong, som nu bor i Addison New Jersey, sjöng två kinesiska folksånger. Hon var professionell sångare i Kina och kom till USA 1999. Hennes ballad ”En handsydd plånbok” handlar om en ung flicka som bär sin älskades handsydda plånbok.

Peter Lee, ursprungligen från Taiwan, den ende tenoren och kontratenoren som tävlade, studerar nu vid Peabody Musikkonservatorium vid John Hopkinsuniversitetet i Baltimore. Han studerar för att ta examen i tidig sång och musik och hoppas på en karriär som professionell sångare. Han belönades med hedersomnämnande i bel canto-klassen för sina Händelarior.

– Kinesiska sångare här ännu inte riktigt nått toppskiktet i den professionella sångvärlden. Det här är ett tillfälle för dem, sade han.

Över 70 sångare från fem olika kontinenter deltog. Domarna delade ut hedersomnämnanden till prestationer som inte stod långt efter de som gett första, andra och tredje pris.

Den internationellt kände tenoren och tävlingskoordinatorn, Guan Guimin höll avslutningstalet efter att ha överlämnat trofén och prispengarna till vinnarna. Guan lovordade deltagarnas hårda arbete och beslutsamhet och uttryckte sin önskan att tävlingen skulle växa och bli ännu bättre kommande år.

Läs gärna engelsk version här.


Finalister i sångtävlingen (Foto: Dai Bin/Epoch Times)

Finalister i sångtävlingen (Foto: Dai Bin/Epoch Times)


Vinnare av guldmedaljen i den kvinnliga bel canto-klassen var Gou Jinhui från Kanada. (Foto: Dai Bin/Epoch Times)

Vinnare av guldmedaljen i den kvinnliga bel canto-klassen var Gou Jinhui från Kanada. (Foto: Dai Bin/Epoch Times)


Mo Li från USA fick guldmedaljen i den manliga bel canto-klassen. (Foto: Dai Bin/Epoch Times)

Mo Li från USA fick guldmedaljen i den manliga bel canto-klassen. (Foto: Dai Bin/Epoch Times)