Stopp för resor till Egypten året ut
Turister njuter av solen vid turistorten Sharm el-Sheikh vid Röda havet den 3 januari 2012. Då var man oroad över vad som skulle kunna hända med turistnäringen som är av vital betydelse för Egypten. Oron var befogad. (Foto: Mohammed Abed / AFP)


Då UD avrått från icke-nödvändiga resor till Egypten har Apollo beslutat ställa in samtliga resor till landet till och med den 1 januari 2014. Nästan 17000 resenärer berörs av beslutet.

Apollo har tidigare beslutat att ställa in resor till Egypten till och med den 13 oktober, men har nu förlängt till januari nästa år.

”Det är naturligtvis mycket tråkigt att behöva ställa in resor till Egypten. Vi hoppas att läget i landet stabiliseras så att vi kan återuppta trafiken efter årsskiftet, men då med kraftigt reducerad kapacitet”,sade Kajsa Moström informationschef på Apollo i ett pressmeddelande.

”Det som händer i Egypten är mycket tragiskt, ur många aspekter. Den egyptiska ekonomin är beroende av turismen och många familjer behöver turismen för sin försörjning”, fortsatte hon.

I stället för den planerade Egypten-trafiken ställer resebyrån främst om till Kanarieöarna. Apollo planerar även att lansera Marocko som ny destination till vintern. Efterfrågan på resor till Jordanien är fortfarande stark. Apollo har även Madeira i sitt program och i november finns även möjligheten att resa till Kreta.

”En resa är ju något många planerar i detalj och drömmer om lång tid i förväg. Att behöva ställa in efterlängtad resa är inte roligt, men vi ska göra allt vi kan för att hitta bra alternativ till de kunder som får sina resor inställda”, sade Kajsa Moström.

Även Fritidsresor har beslutat att ställa in alla resor till och med den 1 januari 2014.