Stockholms första kulturnatt
Under kulturnatten sjunger 25 kända röster på Dramatens stora scen. (Foto: Bengt Wanselius/ Dramatens bildarkiv)


Stockholm tar steget att erbjuda det som andra städer redan gör, en årlig kulturnatt. Kulturnatten började 18:00 med en invigning på Raoul Wallenbergs torg i centrala Stockholm och festligheten fortsätter till 24:00 i natt.

Besökare har möjlighet att välja mellan 300 programpunkter.

– Precis som Kulturfestivalen, är Kulturnatten ett sätt att göra kulturen ännu mer tillgänglig för stockholmarna. Den som promenerar i staden den 24 april ska inte kunna undgå att märka kulturnatten. Och stadens kulturliv får en chans att visa upp sig på ett nytt sätt. Förhoppningsvis skapas nya möten mellan kultur och stockholmare den här natten, säger kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP).

Några programpunkter: På Observatoriemuseet och Stockholms Amatörastronomer (STAR) kan besökare lära sig mer om astronomi, meteorologi och om Stockholms historia. Är man intresserad av Barockträdgår kan Tessinska palatset i Gamla stan vara värt ett besök.

Att hinna utforska Stockholms kulturliv under en natt är näst intill omöjlig, men förhoppningsvis fick stockholmare en magnifik natt i 
kulturens tecken och de 120-tal arrangörer en mängd nya besökare.

Stockholm stads kulturförvaltning är initiativtagare till Kulturnatt Stockholm.