Stockholm Jazz Festival bådar för musikfest
India Arie är en av artisterna som kommer till Stockholm Jazz Festival. (Foto: AFP/PIETER-JAN VANSTOCKSTRAETEN )


Stockholm Jazz Festival går av stapeln den 17-21 juli 2007 i Stockholm. I år presenteras artister som Steely Dan, India Arie, Ziggy Marley, Eric Gadd, Victoria Tolstoy, Randy Crawford & Joe Sample och The Commitments. Man har även bjudit in gitarristen och kompositören Jojje Wadenius som kommer att spela på Skeppsholmsscenen den 18 juli.

Festivalen äger rum på ön Skeppsholmen i centrala Stockholm där omkring 30 000 besökare väntas komma för att njuta av musik, mat och en gemytlig atmosfär.

– Förra året gick det hyfsat bra; det blev varken vinst eller förlust, säger vd Bosse Persson.

I år hoppas Bosse Persson att det ska gå bättre och tror att det kommer att bli 30 000 besökare under festivalen. Man har därför satsat på ett bredare utbud av artister som storhet i form av Steely Dan och India Arie. Det kommer också att bli barnjazz.

– Det får inte bli för bra väder och inte heller för dåligt, säger han.

Bosse Persson utlovar att det kommer att bli en skön känsla och en trevlig atmosfär såväl som god mat på Skeppsholmen under jazzfestivalen.

– Vi har hållit på i 24 år och hittills har det inte varit några polisingrepp. Allting går fredligt och snällt till, säger Bosse Persson.

Uppträdanden kommer även att ske på Jazzklubben Fasching (där det blir jamkvällar och tillfälle att lyssna på bland annat Don Byron och The Johns), Hotell Scandic Anglais och Moderna museet samt lunchkonserter på Kungsträdgården och Konserthuset. Något som är nytt för i år är att det finns spelplatser på Hågelbyparken i Botkyrka och Gröna Lund.

För mer information om jazzfestivalen och programmet: www.stockholmjazz.com