Stockholm får besök av världens största segelfartyg
Cuauhtémoc från Mexiko deltar i Tall Ships´Races 2007 och väntas angöra kajen i Stockholm under torsdagen. (Foto: http://www.tsr07.se)


Snart kommer hamnarna längs Stadsgården, Skeppsbron och Skeppsholmen i Stockholm att angöras av världens största segelfartyg. Över 100 fartyg från 19 länder med cirka 3 000 deltagande ungdomar anländer till Sverige i Tall Ships´ Races 2007.

Kajerna kommer att förvandlas till ett festområde där besökare kan gå ombord på de flesta skeppen samt lyssna på musik och delta i tävlingar. Vid kajerna kommer det även att erbjudas mat och dryck.

The Tall Ships’ Races är världens största internationella kappsegling för stora segelfartyg och har arrangerats sedan 1956. Målsättningen med tävlingen är att skapa ett evenemang där ungdomar från många länder med olika bakgrund kan mötas under annorlunda former som skapar nya kontakter. Man gör det genom kappsegling, vänskapstävlingar och aktiviteter i hamnarna.

Den malaysiska brigantinen Tunas Samudera, på 44 meter, har redan lagt till vid kajen. Den lämnade sin hemmahamn i Kuala Lumpur i februari i år. På torsdag den 26 juli inväntas ytterligare några fartyg, bland andra mexikanska Cuauhtémoc som anländer vid tiotiden på morgonen. På fredag den 27 juli ska alla fartygen finnas på plats längs kajerna.

Evenemanget pågår mellan den 27-30 juli 2007 i Stockholm. För mer information om programmet och om fartygen: http://www.tsr07.se/.