Stenson tvåa i USA
Henrik Stenson läser greenen på sjunde hålet i PGA-tourtävlingen i Boston, USA. Foto: Maddie Meyer /Getty Images)


Henrik Stenson har hittat tillbaka till storformen. För andra tävlingen i rad i FedEx Cup-slutspelet i golf kom han på andra plats, denna gång efter en rafflande strid med amerikanen Rickie Fowler som till sist tog hem segern.

Amerikanska PGA-touren i golf är inne på de fyra slutspelstävlingarna och förra veckan kom 39-årige Henrik Stenson på andra plats i New Jersey, då efter de senaste veckornas bäste spelare, Jason Day från Australien.

Day såg i helgens tävling i Deutsche Bank Championship i Boston lite sliten ut och i stället var det Stenson och Rickie Fowler som gjorde upp om segern i ledarbollen. Stenson ledde inför sista ronden med ett slag före Fowler. Stenson var i ledning större delen av ronden men slog utslaget i vattnet på 16:e hålet och tappade två slag på Fowler som då gick förbi. Amerikanen behöll sedan ledningen ronden ut. Surt för Stenson men trots allt en mycket stark tävling från svenskens sida.

Andraplatsen innebar att Stenson ligger kvar på fjärde plats i slutspelet inför nästa tävling som avgörs i Chicago om två veckor. Med en bra tävling där ligger svensken fint med inför tourfinalen i Atlanta veckan efter och har chansen att upprepa segern i FedEx Cup-slutspelet från 2013, då han även vann Europatourens penningliga och gick upp som världstvåa.

Det lär dock bli en tuff kamp in på målsnöret. Världsettan Rory McIlroy, som kommit tillbaka efter en fotskada han ådrog sig när han spelade fotboll med kompisar i somras, gjorde en bra slutrunda i Boston och ser ut att vara på väg tillbaka till sin vanliga standard. Årets bäste spelare, 22-årige amerikanen Jordan Spieth, som vunnit två majors 2015, lär också vara revanschsugen efter missad cut i två raka tävlingar.

Med till nästa tävling i Chicago är också svenske David Lingmerth, som i somras tog sin första seger på PGA-touren. Lingmerth behöver dock en bra placering i Chicago för att ta sig vidare till tourfinalen där endast de 30 främsta i slutspelet får spela.