Stenhård träning i Kinas militärparadby
Den här unga soldaten har nålar som sticker honom varje gång hans huvud kommer ur den föreskrivna positionen. (foto från internet)


Inför 60-årsfirandet av grundadet av det kommunistiska Kina nådde soldatträningen för militärparader högsta intensitet, enligt officiella kinesiska media.

Militärparadbyn, som ligger i Changpingdistriktet i Peking, etablerades i maj för att förbereda och träna de 14 fomationsstyrkor som är ämnade för parader. Tjänstgörande från armén, flottan, flyget, artilleriet, beväpnad polis, milis och reservister har kommit från hela landet för att träna här.

Majoriteten av de som ska gå i paraden är unga, födda på 80- och till och med 90-talet, och har aldrig lämnat sina militärbaser sedan de ryckte in.

För att uppnå optimalt resultat har träningen för soldaterna använt maximal fysisk och psykologisk konditionering enligt ett inslag på CCTV International.

Träningen är hård och kräver att man ska kunna stå rak i en timme och inte blinka på minst 40 sekunder.
– För vanligt folk skulle det vara ett uthållighetstest, men för de hundratals soldater som deltar i nationaldagsparaden är det daglig rutin, sade reportern i inslaget.

China Youth Daily rapporterade att en ung man som tränade hade fäst nålar i sin krage som stack honom om han rörde på huvudet. Efter att ha drillats i två veckor hade han 58 hål i halsen.

Enligt Ta Kung Pao använder organisatörerna snören för att skapa räta led som kommer säkerställa att truppformationerna är uniforma. De fem linjerna är huvud, bröst, vapen, hand och fot. En laserstråle scannar av och visar alla felplaceringar under repetitionerna.

Paraden inkluderar flotta, armé och flygvapen. Flera mark- och luftrepetitioner har utförts längs paradrutten ner till Himmelsk Fridens torg. Paraddeltagarna har fått uthärda mental och fysisk trötthet.

Många träningsmetoder och mentala tekniker har använts för att deltagarna ska kunna underkasta sig den stränga standard som krävs.

Ett psykologiskt team har också etablerats för att kunna ge stöd. sen den 12 september har man öppnat 600 akter om mental hälsa, som rapporteras om psykologiska tester på mer än 2500 tränande soldater. Mer än 80 grupprådgivningar har ägt rum, liksom 1300 individuella konsultationer.

Militärparaden var den 14:e militärparaden på nationaldagen sedan 1949.

China Daily citerade en talesman för försvarsministeriet som sade att paraden på 1 oktober planerades på ett ”ekonomiskt” vis, eftersom myndigheterna ”bara” spenderar 300 miljoner yuan på den i år.
 
Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/23204/