Staten Massachusetts representant berömmer Shen Yun
Mark Falzone, staten Massachusetts representant i Representanthuset. (Foto: NTDTV)


Staten Massachusetts man i representanthuset Mark Falzone (D-Saugus) satt bland publiken i Boston Opera House under Shen Yuns andra av fyra förställningar i Boston.

Mark Falzone njöt av showen. Han beskrev den som ”härlig”.

– Jag tycker att det är underbart att få lära känna en del av de traditioner och berättelser från olika kulturer som Shen Yun lovprisar. Dansen, sången och musiken har allt varit förstklassigt.

Shen Yun är ett kinesiska dans- och musikkompani med bas i New York. Enligt deras webbsida är deras uppdrag att ”gjuta nytt liv i traditionell kinesisk kultur, och erbjuder samtidigt publiken en storslagen skönhetsupplevelse”.

Medan kostymerna, den digitala 3D-bakgrunden, live orkestern, solisterna och dansarna står för syner och toner som gläder sinnena, är de moderna och forna berättelserna i Shen Yun både rika och djupa till sitt innehåll.

Rep. Falzone lade märke till det och utryckte hur betydande berättelserna är.

– För det första är allt mycket underhållande och angenämt, men där finns också många gripande och viktiga berättelser. När man till exempel ser berättelsen ”Ingenting kan hindra på den gudomliga vägen”, vilket är ett mycket gripande ögonblick, kunde man se att den verkligen berör publiken. Jag vet att många hade tårar i ögonen… Det är något som bör berättas och jag är glad att Shen Yun är här för att skildra den historian.

Han syftade på ett dansnummer som skildrar förföljelsen på dem i Kina som övar den andliga metoden Falun Dafa och fortsatte:

– Faktum är att jag via statshuset varje år, genom insatser från en av mina uppdragsgivare, årligen stöder en resolution som är ett erkännande av Falun Gong.

– Jag tror att det ger en förståelse. Jag tror att Shen Yun Performing Arts ger oss en förståelse av vad som händer olika grupper och skildrar den berättelsen. De ger röst till dem som annars skulle vara tysta och maktlösa. Och jag anser att berättelsen är mycket viktig för ett högre syfte.

Han nämnde också att han gladde sig åt att få lära sig en del om kinesisk kultur genom föreställningen.

– En bra sak med USA är att vi omfattar många kulturer. Mina mor-/farföräldrar var födda i Italien, så vi kommer alla från olika kulturer och en av USA:s högtider är att fira alla dessa kulturer. Jag är stolt över att få vara här och få lära mig mer om olika kulturer i Kina och att lära mig mer om de olika berättelserna och traditionerna, som man har skildrat.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april.

För mer information om föreställningarna i Sverige:

http://linkoping-show.se/
http://stockholm-show.se/

Översatt från engelska:
http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/27734/