Stående ovationer för Divine Performing Arts i Toronto
Publiken ger stående ovationer vid föreställningens slut (Foto: Michael Comas/Epoch Times)


Publiken stod upp och applåderade efter att ridån upprepat gått både upp och ned flera gånger i John Basset-teatern i Toronto på torsdagskvällen. De översvallande ovationerna matchade entusiastiska uttalanden som publiken gav, inkluderat prominenta personer inom konst, affärsliv och regering.

-Det var en underbar kväll, sa Nadia Potts, en tidigare första dansare vid Kanadas National Ballet och som undervisar i dans vid Ryerson Universitetet. Hon beskrev dansarna i föreställningen som ”eldiga, passionerade och underbart inövade.”

Hon hade bjudits dit av väninnan Vanessa Harwood, en annan hyllad första dansare vid Kanadas National Ballet, som hade sett Divine Performing Arts kinesiska nyårsföreställning tidigare i år.

Trots att det var andra gången hon sett föreställningen berördes hon ändå av den Mongoliska dansen. Hon sa också att den tvåsträngade erhun var ”oförglömligt vackert.”

Föreställningen gav också en av Kanadas bästa modedesigner inspiration.

I grund och botten är jag förstummad, sa Dan Liu, skapare av Tatsuaki modekläder som säljs hos Holt Renfrew. Klädseln var vacker och jag älskade den, sade han.

Liu betraktas som en av Kanadas tio i topp designers.

-De gav mig en hel del idéer för min nästa kollektion, Jag kommer att designa mer likt kinesisk stil och med tillbehör, de såg fantasiska ut.

Liu sa att på teaterkläder på håll kan man vanligtvis inte se några detaljer. Men på första raden vid Divine Performing Arts föreställning kunde man se intrikata detaljer.

-Det vita med det mörklila, det röda med det gula och jag kan se skinande blått med grönt. Färgerna är verkligen kontrasterande och talar i sig om för människorna berättelsens handling. Jag kunde också se detaljerna, de små detaljerna som fanns och naturligtvis är de för mig närmast perfekta.

Han sa också:
-De gav mig en hel del idéer och i kväll när jag går hem, ska jag gå till mitt kontor och bara stänga fönstren och dörrarna och börja rita.

Jeniva Berger grundare och vd för ”Canadian Theatre Critics Association”. Hennes arbeten har publicerats i Canadian Encyclopedia, från Oxford Companion till Canadian Drama och Contemporary Canadian Theatre.

Hon tyckte om föreställningen första gången hon såg den, men hon tyckte sig få ut mer av den genom att se den en andra gång.

-Jag tror att andra gången är bättre därför att man verkligen får en känsla av historien bakom och det faktum att mycket har påverkats i moderna tider utifrån denna slags dans, sa hon, och refererade till förklaringarna som värdarna gav att många element i modern gymnastik och akrobatik hade sitt ursprung i kinesisk klassisk dans.

-Jag har sett Circue du Soleil och det är mycket likt det som pågår i den här tidsåldern med dans, ballett, konståkning och naturligtvis också alla atleters strävan i de Olympiska spelen. Det är så mycket som verkligen innefattas i dansen.


Tysklands generalkonsul i Toronto Holger Raasch (Foto: Epoch Times)

Tysklands generalkonsul i Toronto Holger Raasch (Foto: Epoch Times)

Den som också såg torsdagens föreställning var Tysklands generalkonsul i Toronto, Holger Raasch.
-Jag älskade allting, sa Raasch. Jag tyckte om musiken, kostymerna, och jag tyckte om legenderna.

Han belyste också Divine Performing Arts unika orkester som kombinerar både österländska och västerländska instrument.

-Musiken var en fantastisk blandning av, om jag får säga, västerländsk musik och kinesisk melodi. För mig, för mina öron var det mycket fint att lyssna på, det var en trevlig erfarenhet. 

-Legenderna var imponerade, Där fanns både vackra kärlekshistorier och krigshistorier. Man kunde förstå dem direkt utan att tidigare hört historierna.

Ett antal politiker fanns också i publiken, inklusive stadsfullmäktige från städerna Oshawa, Vaughan och Ajax.


Caledons borgmästare Marilyn Morrison anländer till föreställningen med sin man. (Foto: Epoch Times)

Caledons borgmästare Marilyn Morrison anländer till föreställningen med sin man. (Foto: Epoch Times)

Borgmästaren i Caledon Ontario sa att hon i föreställningen fann budskap som kunde hjälpa unga människor i hennes stad.

– När man ser på den kinesiska kulturen, hur lugna och glada de är och att de är mycket vänliga, sa borgmästaren Marylin Morrison. -Vad är det i den kulturen som tar fram det hos människorna… vi behöver förstå det så att vi kan vidarebefordra det till alla arga personer ur den unga generationen.

Hon berättade att hon planerar att skriva om Divine Performing Arts i sin spalt i Caledons lokaltidning. 

-Jag vill uppmuntra folk att se föreställningen eftersom det skulle gagna människorna i min stad.

Översatt från engelska:
http://en.epochtimes.com/n2/arts-entertainment/mid-autumn-spectacular-toronto-4797.html