Spökkonferens kommer till Cork


The World Ghost Convention (Världens Spökkonferens) öppnas officiellt den 26 oktober av Corks borgmästarpar Donal och Breda Counihan vid Corks stadsfängelse.

Konferensen grundades av Richard T Cook, en författare som växte upp i Cork under 50- och 60-talet. Cook berättar för Epoch Times att han drevs till att grunda konferensen då de andar och spöken man hör talas om bara är toppen av ett isberg, eftersom många personer är rädda, skäms för eller till och med är generade över att berätta om sina upplevelser av rädsla att inte tas på allvar.

Catherine Courtney som organiserat sammankomsten säger att konferensen är ett utmärkt tillfälle för många som fascineras av det övernaturliga att lyssna till ett färgstarkt urval av övernaturliga ämnen, utforskade av talare med olika bakgrund och yrken. Konferensen bildades för att hjälpa personer med övernaturliga upplevelser genom att öka den allmänna medvetenheten om detta och belysa det faktum att de inte är ensamma, tillägger hon.

En av talarna vid konferensen, författaren Kathleen Mueting, säger att ur hennes synvinkel sker ingenting av en slump, allt händer av en orsak och det är för vårt eget bästa vi öppnar oss inför övernaturliga möjligheter.

En annan avgörande händelse som sporrade Richard Cook att grunda spökkonferensen var en händelse där liv stod på spel. Han återger historien om när han som ung pojke stod och fiskade på St Vincents bro i Cork och föll i vattnet. Strömmen var snabb och stark och drog ned honom. Medan han kämpade i vattnet såg han en leende kvinnas ansikte och i nästa ögonblick hade han mirakulöst transporterats 150 m till dockan vid den norra gågatan. Cook säger att han än idag inte vet hur han nådde fram till dockan, eftersom strömmen var så stark.

Även psykoterapeuten Christina Linehan kommer att deltaga på konferensen, liksom spiritualisten John Collins och Helen Barrett, ”den vita häxan från öarna”.

Översatt från version