"Speglar sanningen i Kina"
Makarna Mikael och Eva Karlström. (Foto: Yvonne Kleberg/ Epoch Times Sverige)


Makarna Karlström har levt och arbetat i Sydostasien i flera år. Mikael Karlström, som har ett eget konsultbolag, fick jobb inom svensk industri. Hustrun började sedermera förvärvsarbeta inom den lokala sjukvården. För ett par veckor sedan hittade de Shen Yun Performing Arts genom en annonsbilaga och tycker att artistgruppen ger en fin bild av den kinesiska kulturen.

– Det är en jättefin föreställning! Den speglar, vad jag tror är, kinesiska förhoppningar, sade Mikael Karlström.

Eva Karlström har ett stort intresse för Asien och asiatisk kultur. Hon tycker att Shen Yuns föreställning är fantastisk.

– Jag tycker att det är otroligt roligt att man försöker bevara den gamla kinesiska traditionen inom konsten och musiken, och för ut den så här till en internationell publik, sade hon.

Mikael Karlström berördes mycket av dansnumret ”Vår berättelse”, som är baserad på en sann händelse i dagens Kina. Det handlar om en älskad lärarinna som utöver att lära eleverna att skriva vägleder dem i att bli goda människor. En dag bortförs hon ur klassrummet av poliser då hon skrivit de kinesiska tecknen för ”sanning”, ”godhet” och ”tålamod” på svarta tavlan.

– Det är bristen på frihet i Kina, numret med läraren och symbolerna. Det är en verklighet som ska bli väldigt intressant att se hur det löses upp, sade han, och berättade att han känner ilska över den rådande situationen.

Hustrun Eva håller med.

– Det speglar sanningen i Kina. Jag har varit där i längre perioder och kan absolut skriva under på att det är så här. Den bilden vill regimen inte föra fram själv, och jag tror att det är otroligt viktigt att det kommer fram i alla fall, sade Eva Karlström och maken fyllde i att han tycker det är extra viktigt att det är just kineser som berättar hur det står till i landet, såsom Shen Yun gör.

Shen Yun Performing Arts har tre turnérande kompanier som samtidigt ger föreställningar på olika håll i världen.

Det finns fortfarande möjlighet att se årets föreställning på Cirkus i Stockholm den 26 och 27 april.

Epoch Times är Shen Yun Performing Arts mediapartner.