Spectacular väckte barndomsminnen hos Kina-född britt
Krystal Cao och Herr Choi Fung var på lördagskvällens föreställning av Chinese Spectacular i Londons Royal Festival Hall. (Foto: Epoch Times)


LONDON—Krystal Cao hade tårar i ögonen efter att sett lördagens Chinese Spectacular i London.

När vi frågade varför förklarade hon – de där tre orden zhen, shan, ren (sanning, godhet och tålamod) träffade mig verkligen mitt i hjärtat. Det finns en djupare mening. Dessa saker förstördes alla av kommunismen.

Cao föddes i Fastlandskina och har bott i England i 17 år. Hon har nu brittisk nationalitet och jobbar på en säljavdelning i Surrey.

– Kulturrevolutionen har hjärntvättat människor – faktiskt hade vi förlorat allt detta och denna föreställning har återfört vad vi har förlorat. Vi är lyckliga; den här Shen Yun har helt enkelt fört allt det tillbaka.

Shen Yun är det kinesiska namnet för Divine Performing Arts, företaget som framträder för fulla hus med Chinese Spectacular vid Londons Royal Festival Hall i helgen.

Caos vän Choi Fung, säljkonsult från Surrey säger:
– Vi kommer tillbaka imorgon och då tar vi med oss mamma.

Cao instämmer – Jag hoppas Shen Yun kommer tillbaka nästa år och nästa och nästa igen så alla kan se det.

Choi har bott i England i 20 år och fick reda på föreställningen genom vänner.

Han sade att Chinese Spectacular gav mig det jag gått miste om under en lång tid eftersom jag i huvudsak är uppvuxen i det här landet.

– Det gav minnen av vad jag blev lärd när jag var väldigt ung. Uppvuxen i det här landet har jag gått miste om vad mitt land egentligen verkligen var.

Tillfrågad vad hans tankar om traditionell kinesisk kultur betyder säger han – Jo, visst, vi har sett det i kväll… familjereligionen var buddhism i alla fall och denna föreställning har gett mig en bättre förståelse om saker och ting.

– De där orden, sanningsenlighet/sannfärdig… jag läste de engelska orden för min kinesiska är inte så bra, förklarar Choi, sångtexterna också de på engelska betydde verkligen mycket. De framförde ett budskap jag inte ens var medveten om från början, säger han.

– Jag kommer att ringa runt till alla mina vänner i kväll. Vi kommer att rekommendera föreställningen till alla våra vänner och säga till dem att komma, absolut, säger Choi entusiastiskt.

Läs mer om Shen Yuns föreställningar på www.shenyun.eu
http://en.epochtimes.com/news/8-2-23/66497.html