"Spectacular" bereder väg för konstcenter i Guldkusten
”Dunghuang drömmen” – ett andligt och harmoniskt nummer vid 2007 års "Chinese Spectacular". (Foto. The Epoch Times)


Australiensiska Guldkusten, en utsträckt kustmetropol en timma söder om Queenslands huvudstad Brisbane, fick nyligen besök av en professionell föreställning med traditionell kinesisk kultur.

NTDTV:s 2007 Chinese New Year Spectacular är en sällsynt och förfinad uppvisning av utmärkt kinesisk dans, ren musik och sublim sång, det var ett sällsynt tillfälle för Guldkusten som är mer känd för sin lättsamma av strandlivet präglade livsstil.

Guldkustens borgmästare Ron Clarke sade att Guldkusten nu är en utbredd men etablerad stad som snart markerat sin mognad med en ny teater och ett konstcenter.

Teatern som kommer att rymma 2 000 personer kommer att vara den lämpligaste för denna typ av ”fantastisk” föreställning som ”Spectacular” erbjöd, sade han .

Borgmästare Ron Clarke med frun Helen deltog på NTDTV:s Chinese Spectacular på Conrad Jupiter’s Theatre. (The Epoch Times)

– Vi önskar denna slags föreställningar från hela världen, på grund av de kvaliteter som jag nämnde, eftersom scenerna, kostymerna, färgerna, lugnet och artisteriet, helt enkelt är toppklass, sade han.

– För mig är det en perfekt föreställning, sade han.

Clarke, före detta olympier i långdistanslöpning; sade att ”Spectacular” var tjusigt presenterad och var allt han förväntat sig kinesisk kultur skulle vara.

– Den sammanfattar vad den kinesiska kulturen handlar om – den vackra precisionen, lugnet och kostymerna och färgerna personifierar allt vad Kina är för mig.

Clarke var en av hedersgästerna vid premiärföreställningen på ”Guldkusten”. Bland dem fanns också statsrådet Graham Quirk från Brisbane.

Quirk hade inte möjlighet att delta på premiären i Brisbane kvällen innan men ville så gärna se föreställningen att han körde den extra timman söderut föra att se föreställningen på Guldkusten. Och det var det värt, tyckte han.

– Det var en riktig folkattraktion. The Divine Performing Arts group har gett en magnifik föreställning. De har helt klart gjort ett enastående framträdande i återspeglingen av kinesisk kultur. De har fört berättelserna ur Kinas historia till åskådarna sade han.

Quirk sade att “Spectacular” har fördjupat hans förståelse av kinesisk kultur. Och han uppfattade att det fanns ett budskap i föreställningen.

NTDTV:s Chinese New Year Spectacular har utökat sin globala turné till visningar i Nya Zeeland, Korea och Taiwan med the Divine Performing Arts group som är den konstnärliga kraften bakom New Tang Dynasty Televisions Holiday Wonders och Chinese New Year Spectacular shows varje år. Dess syfte är att återupptäcka essensen av genuin traditionell kultur och att föra dess konst till samhället, ära mänsklig värdighet och positiva värderingar. Den producerar och framför verk som fokuserar på klassiska teman och gudomligt inspirerad kulturtradition. Gruppens föreställningar vill erbjuda en upplevelse av fulländad skönhet och godhet. För ytterligare information om föreställningar i din stad vänligen se: shows.ntdtv.com.

Översatt från originalartikel på engelska.