"Spectacular är mycket jämn och felfri"
Yassar Morabvakshei, som designar dataspel för Electronic Arts, njuter av Chinese Spectacular i Stockholm torsdagen den 20 mars (Foto: Jan Jekielek/The Epoch Times)


– Den var verkligen bra – jag var imponerad av showens variationsrikedom, sade Yassar Morabvakshei, dataspelsutvecklare för Electronic Arts, efter att ha sett Divine Performing på öppningskvällen för Chinese Spectacular på Cirkus i Stockholm.

– Den har både mjuka och feminina delar och danser vilket är vad kvinnorna utförde. Och den hade också maskulina, hårda delar, såsom trummorna och sådana saker, fortsatte han.

– Allting var mycket väl koordinerat, väldigt jämnt och felfritt, vilket var mycket imponerande. Jag menar att det var verkligt vackert.

Vi frågade Yassar Morabvakshei om han hade sett någon föreställning liknande denna tidigare och han tyckte att fanns likheter med den berömda Cirque Du Soleil in Las Vegas.

– Ja i Vegas med Cirque Du Soleil… eftersom omfattningen och formatet var ungefär jämförbara mellan de två föreställningarna.

– Men med den här showen fanns en mer kulturell aspekt, medan Cirque Du Soleil var mer showig. Men den här är definitivt av samma kaliber.

Beträffande vad han tyckte om den kinesiska ambassadens försök att stoppa showen i Sverige på grund av delar som visar det kinesiska kommunistpartiets förföljelse av Falun Gong, sade Yassar Morabvakshei:

– Det är verkligen inte deras [ambassadens] sak. Det här är inte politik, det är konst.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-3-20/67863.html